Klaus Iohannis:

Calendarul rotativei guvernamentale poate fi respectat

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat, ieri, despre suspendarea negocierile pentru formarea noului guvern până la rezolvarea grevei din educaţie şi dacă în aceste condiţii poate fi respectat calendarul din protocolul şi rocada guvernamentală poate avea loc.

„Nu există nicio sincopă în discuţii şi, sigur, greva din învăţământ este o problemă foarte serioasă şi sunt foarte bucuros că, în afară de faptul că legile educaţiei au fost adoptate în Parlament – chestiune care este notabilă, în sensul că de multă vreme legi ale Educaţiei nu mai fost adoptate în procedură ordinară în Parlamentul României – în afară de acestea, solicitările profesorilor sunt, în bună parte, uşor de înţeles. Coaliţia evident că este în situaţia să negocieze ceva şi mă bucură foarte mult că aceste negocieri se poartă real, în format de coaliţie. Au existat mai multe întâlniri şi speranţa mea este să se termine amiabil”, a răspuns preşedintele.

Iohannis a adăugat că promisiunile făcute la aceste negocieri vor fi onorate indiferent de mersul negocierilor: „ce a promis guvernul că este posibil, va face”.

Pe de altă parte, a afirmat Klaus Iohannis, este greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute „de azi pe mâine”, dar „chestiunea rămâne în atenţia coaliţiei şi există această promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice, care sigur că va veni cu soluţii pozitive şi pentru angajaţii din educaţie”.

Legat de calendarul iniţial al rotativei guvernamentale, Iohannis a spus că poate fi respectat: „vineri ar începe procedura şi, în varianta optimală, s-ar putea încheia pe 30 mai”.

„Aceste chestiuni le-am spus şi celor din PNL, i-am rugat să trateze negocierile în coaliţie şi cu greviştii cu toată seriozitatea, să fie o parte relevantă în păstrarea stabilităţii guvernării, stabilităţii generale în România, fiindcă numai de instabilitate şi de certuri politice nu avem nevoie”, a adăugat şeful statului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI