În acest an

Aproape 1.250 de suceveni vor fi înscrişi cursurile de formare profesională ale AJOFM

> Conform Strategiei Europa 2030, 60% din adulţi trebuie să urmeze cursuri de formare, iar 78% să aibă un loc de muncă > În 2022, printre cei 421 absolvenţi s-au regăsit 24 de romi, 22 de persoane cu dizabilităţi, cât şi 22 de refugiaţi ucraineni

 Anul 2023 este anul competenţelor profesionale, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. „Acesta va oferi un nou impuls pentru atingerea obiectivelor sociale ale Strategiei Europa 2030, care stabilesc că cel puţin 60% dintre adulţi să urmeze cursuri de formare în fiecare an, iar cel puţin 78 % să aibă un loc de muncă” se arată într-o informare a AJOFM, conform căreia, în acest context, Planul de formare profesională pentru acest an este de 1.243 persoane.

În anul 2022, Planul de formare profesională, întocmit pentru judeţul Suceava de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a inclus 42 de cursuri, acestea fiind urmate de 588 de persoane. Finanţarea activităţii de formare profesională s-a făcut din bugetul asigurărilor pentru şomaj, 6,87 milioane de lei reprezentând cheltuieli de personal, iar 21 de milioane de lei fiind cheltuielile cu caracter social.

Planul a fost realizat în proporţie de 72 %, organizându-se 30 de programe de formare profesională la care au participat 421 de şomeri. Dintre acestea, 5 programe s-au derulat prin centrul propriu de formare profesională al AJOFM Suceava, iar 25 prin Centrul Regional de Formare Profesională din Cluj-Napoca. Printre cei 421 absolvenţi se regăsesc 24 de romi (persoane beneficiare de venit minim garantat, participante la cursurile de îngrijitor de spaţii verzi; 22 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursul de ajutor de bucătar, cât şi 22 de refugiaţi ucraineni, înscrişi la cursul de competenţe de comunicare în limba română. Pe zone geografice, 47% din cursuri s-au ţinut în municipiul Suceava, 20% în municipiul Fălticeni, 17% în Gura Humorului, 7% în Câmpulung Moldovenesc, şi câte 3% în Vatra Dornei, Rădăuţi şi Siret.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI