Lactalis:

Amenda anunţată de Consiliul Concurenţei pentru Dorna Lactate a fost suspendată de instanţă

Compania Lactalis a anunţat, marţi, într-un comunicat, că în ceea ce priveşte sancţiunile anunţate de Consiliul Concurenţei din România, companiile Albalact, Covalact şi Dorna Lactate au formulat acţiuni în anulare şi suspendare împotriva deciziilor pentru aplicarea amenzilor cominatorii.

„Curtea de Apel Bucureşti a admis cererile de suspendare a deciziei privind amenzile cominatorii formulate de către Dorna Lactate si Covalact, dând astfel câştig de cauză companiilor. Al treilea dosar de suspendare, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, va fi judecat în zilele care urmează” arată compania.

Mai mult, potrivit comunicatului, companiile Albalact, Covalact şi Dorna Lactate au prezentat Consiliului Concurenţei, în cadrul inspecţiei, toate documentele solicitate raportate la obiectul investigaţiei şi au facilitat accesul autorităţii la toate informaţiile necesare conform solicitărilor inspectorilor de concurenţă.

„În acest sens, societăţile au acordat inspectorilor de concurenţă accesul la toate documentele şi/sau corespondenţele accesibile Societăţilor de la punctele de lucru şi de la sediile inspectate, cu toată transparenţa şi conduita pe deplin conformă care se impun în acest caz. Apreciem că acordarea accesului la alte informaţii care nu aparţin şi nu sunt în controlul societăţilor ce au făcut obiectul inspecţiei nu se află în sfera de competenţă juridică a companiilor noastre sau în limitele de competenţă ale autorităţilor naţionale, cu atât mai mult când acestea vizează documente/corespondenţe aflate în controlul unor societăţi din afara României” explică Lactalis.

Compania a subliniat că amenzile invocate de Consiliul Concurenţei nu au fost aplicate ca urmare a constatării de către Consiliul Concurentei a vreunei fapte anticoncurenţiale săvârşite de vreuna dintre companii.

„Continuăm să cooperăm pe deplin şi transparent cu autorităţile în acest caz şi ne vom conforma oricărei decizii finale a autorităţilor” a completat compania în comunicat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI