Auriştii ies cu furcile?

 Se vede treaba că fără minciuni şi ameninţări partidul importat în România de extremiştii Simion George, Tîrziu Claudiu, Ivanovici-Şoşoacă Diana n-ar fi câştigat niciun vot. Care au fost minciunile de succes? Străinii, Uniunea Europeană, Soros, Guvernul mondial cu Bill Gates în frunte vor să distrugă România, poporul român, aşa că au scos virusul COVID ca să ne îngrozească, să ne poată supraveghea, să ne pună botniţă şi cipuri pentru a ne urmări permanent unde mergem şi ce facem. Apoi, acuzaţia că „toţi fură“: politicienii fură, funcţionarii fură, multinaţionalele ne lasă săraci, judecătorii şi procurorii fură, Poliţia fură, guvernanţii sunt trădători…, vai de bietul cetăţean! AUR nu prezintă absolut nici o dovadă, iar acuzaţii, inclusiv instituţiile statului, rabdă cu stoicism injuriile, preferând să tacă, să se lase batjocoriţi, nu să le ceară ultimativ acuzatorilor să producă dovezi! Pe vremuri le-ar fi aruncat mănuşa!

Prin discursul lor din stradă şi de pe la televiziuni moarte după bani şi rating vor să bage frica în populaţie, în liderii partidelor de la putere, în funcţionarii instituţiilor publice: „venim peste voi, vă scoatem din birourile voastre de la căldurică şi bani mulţi şi vă dăm poporului să vă judece!“ Idei preluate de la Corneliu Vadim-Tudor şi PRM-ul său naţionalist securistic: arestăm hoţii şi corupţii, îi băgăm pe stadioane şi-i mitraliem! Nu ni se spunea nimic despre judecată dreaptă şi cinstită! În consecinţă, „lătrătoarea“ Şoşoacă a început să se preumble ca o voievoadă cu un grup de scandalagii pe sub geamurile instituţiilor publice, mai cu seamă ale spitalelor, adesea noaptea, ca să le ceară socoteală angajaţilor, medicilor, să le urle ameninţări de tipul: „Lasă că vă arătăm noi, „poporul“, cine e stăpân în ţara asta!“

„Vă vor lua cu furcile“, îi ameninţă Anca Alexandrescu de la Realitatea TV pe membrii CNA alături de autorităţile statului român, după ce postul se târăşte dintr-o sancţiune în alta, fiind în prag de pierdere a licenţei. Moderatoarea, fiică a unui fost jurnalist celebru de stânga, a ajuns servitoarea auriştilor, susţinătoarea minciunilor acestora, în stare să preia ameninţarea din 2015 al lui Igor Dodon, şeful penal al PSRM-iştilor moldoveni, coloana a V-a a Kremlinului în Republica Moldova: „oamenii vor ieşi şi vă vor lua în furci“. N-au ieşit moldovenii cu furcile, dar între timp rusofilul Dodon are un dosar în Justiţie, fiind arestat la domiciliu pentru corupţie.

Încurajaţi de astfel de specimene ale jurnalismului ticăloşit, ale mediilor noastre corupte, auriştii au trecut la atacuri nu numai cu slogane de tipul „Noi nu ne vindem ara!“, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!“, ba chiar şi fizice, cotonogindu-l pe fostul prim-ministru, Ludovic Orban, şi pe alţi câţiva parlamentari. Îşi injuriază colegii, îi batjocoresc, blochează lucrările Parlamentului României, semn că ne pregătim de turbulenţe stradale şi politice serioase la alegeri.

Scot lumea în stradă, cară cu autocarele oameni din provincie fiindcă dispun de bani-gârlă, fac scandal, urlă, se îmbrâncesc cu forţele de ordine, cer tuturor să protesteze cică „pentru a bloca acţiunile antinaţionale şi anti-familie pe care guvernanţii le pregătesc“. Dar nu ne spun care sunt acţiunile alea antinaţionale, ci mint, repetând că statul ne fură copiii, nu că încearcă să-i ajute prin instituţii special create, ca în toată lumea civilizată.

De ce AUR câştigă teren? Fiindcă liderii săi mint pe înţelesul celor fără carte, al oamenilor fără căpătâi, al celor excluşi de societate şi săraci, fără perspectiva clară a zilei de mâine, al pensionarilor uitaţi de guverne şi al bătrânilor rămaşi fără bani de medicamente. Acesta e bazinul lor electoral, furat de la PSD. Tuturora le promit marea cu sarea, închipuindu-şi că deja puterea le aparţine.

Există şi o anume complicitate a puterii politice: nu atacă decisiv AUR cu gândul că liderul PSD, Marcel Ciolacu, va ajunge în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din 2024 cu Simion George, reeditând situaţia politică a anului 2000 când până şi Doina Cornea, fie iertată, a votat cu Ion Iliescu. Uită că AUR ar putea deveni astfel un partid parlamentar extremist mare!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI