Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru sportivi peste 16 ani

Rezultate remarcabile obţinute de valoroşii sportivi ai Clubului „He Pai” Suceava

Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru sportivi peste 16 ani (juniori I, seniori şi veterani), care a avut loc în perioada 13-14 mai 2023, la Roman, a reunit o bogată participare, 210 sportivi de la 25 de cluburi sportive din 17 oraşe arătându-şi măiestria în arte marţiale spre a le fi evaluată.

Competiţia s-a desfăşurat la probele de Thao Quyen individual, Thao Quyen sincron, Song Luyen (luptă regizată) şi Giao Dau (luptă competiţională), pe categoriile de vârstă 16-17 ani, 18-39 ani şi peste 40 ani şi pe categoriile de grade: grade albastre (0 – 4 cap) şi centuri negre (centura neagră – centura neagră 5 dang).

De la Clubul „He Pai” Suceava au participat 25 de sportivi, cu vârste cuprinse între 16 şi 53 ani, dintre care 14 la categoria „Grade” şi 11 la categoria de „Centuri negre”.

Rezultatele obţinute vin să întregească zestrea de premii ale clubului şi ale sportivilor săi: un total de 26 de medalii (8 la „Grade” şi 18 la „Centuri negre”) obţinute după ce notele juriilor au consfinţit ocuparea de către suceveni a 8 locuri întâi, 8 locuri doi şi 10 locuri trei.

„Rezultatele sunt remarcabile şi vin în urma unei temeinice pregătiri în sala de antrenament. Mulţi dintre cei care au participat şi şi-au confirmat valoarea sunt sportivi vechi cu multă experienţă acumulată de la care avem aşteptări an de an. Am avut însă şi cinci debutanţi care au avut evoluţii foarte bune în concurs, doi dintre ei fiind chiar medaliaţi”, a declarat Vo Su Ovidiu Zegrea, instructorul Clubului „He Pai”.

Această competiţie a reprezentat încheierea unei perioade foarte încărcată pentru clubul sucevean, după cum a apreciat Vo Su Ovidiu Zegrea. Astfel, încă din debutul acestui an, sportivii Clubului „He Pai” au fost implicaţi în pregătirea şi participarea la Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru probele Thao Quyen şi Thao Quyen sincron pentru copii şi juniori II, de la Botoşani, în perioada 4-5 martie.

Un alt episod important în activitatea clubului l-a reprezentat pregătirea sportivilor componenţi ai lotului naţional al României în vederea participării la Campionatul European de la Cottbus, în Germania, 14-15 aprilie. Clubul He Pai a avut trei sportivi participanţi care s-au întors cu premii importante: Sabina Postolache – o medalie de aur şi una de argint, Sebastian Pricop – o medalie de aur şi Mihaela Munteanu – o medalie de aur.

De menţionat că sportivi cu experienţă din cadrul clubului au fost prezenţi la Stagiul Internaţional de Qwan Ki Do – Co Vo Dao (arme tradiţionale), condus de Maestrul fondator Pham Xuan Tong şi desfăşurat la Braşov, în perioada 28-30 aprilie.

Penultima competiţie la care au concurat sportivii suceveni a fost Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru probele de Song Luyen şi Giao Dau, pentru copii şi juniori II, de la Bacău, în perioada 6-7 mai.

Lista se încheie, la acest moment, cu Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru sportivi peste 16 ani, de la Roman, 13-14 mai 2023.

„În pregătirea, selecţia şi participarea la aceste acţiuni au fost angrenaţi peste 150 de sportivi de la 6 până la peste 50 de ani. Este o activitate susţinută, foarte intensă şi plină de provocări, dar care ne oferă şi satisfacţii.

Ţin să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la aceste performanţe şi care sunt mereu alături de noi”, a mai declarat Vo Su Ovidiu Zegrea. (S.V.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI