Discuţii în CL Suceava legate de preţul parcării supraterane

> Cuşnir: Un loc de parcare e mai scump decât o garsonieră finisată > Ion Lungu: Preţul se va regla la licitaţie. Suntem deja în întârziere cu proiectul

 Preţul parcării supraterane din strada Ştefan Tomşa a fost o temă de dezbatere intensă în cadrul şedinţei Consiliului Local Suceava de joi, primarul Ion Lungu arătând chiar că este dispus să retragă proiectul de pe ordinea de zi pentru discuţii aprofundate asupra costurilor după ce consilierul local PSD Dan Ioan Cuşnir a arătat că nu este normal ca pentru un loc de parcare costul să se ridice la peste 30.000 de euro, mai mult decât costă o garsonieră finisată.

Consiliul Local Suceava a dezbătut în şedinţa de joi un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru construirea parcării supraterane din strada Ştefan Tomşa care se ridică la 39,9 milioane de lei.

Consilierul local PSD Dan Ioan Cuşnir a spus că utilitatea acestei investiţii este de necontestat, dar că preţul prevăzut, de 9,5 milioane de euro este foarte mare, cât pentru două parcări, explicând că preţul pe metrul pătrat pentru cele 307 locuri de parcare ajunge la 2.400 de euro în condiţiile în care niciun constructor nu livrează în piaţă acum apartamente finisate la preţ mai mare de 1.500-1.700 de euro/mp.

Mai mult, Cuşnir a arătat că se ajunge ca locul de parcare să coste mai mult decât maşinile care vor parca în acel perimetru de câţiva metri pătraţi.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a arătat că acestea au fost calculele rezultate din proiectare şi că firma care a realizat proiectul trebuie să explice fiecare reper cu costurile necesare. Primarul a spus că el crede că preţul va fi corectat prin licitaţia de execuţie şi a subliniat că ar fi dispus să retragă proiectul de pe ordinea de zi dacă nu ar fi totuşi un proiect care este deja de prea mult timp întârziat. Lungu a recunoscut că a întârziat deliberat acest proiect în speranţa că va exista o axă de finanţare europeană, dar că nu a apărut o asemenea variantă şi că proiectul va fi plătit de la bugetul local cu speranţa că va exista o soluţie pentru decontare din fonduri externe.

Şi viceprimarul Lucian Harşovschi a susţinut că preţul final pentru construcţia acestei parcări supraterane va fi corectat în urma licitaţiei internaţionale pe care municipalitatea o va organiza.

El a arătat că în cazul acestei investiţii sunt importante toate aspectele, începând de la preţ şi până la asigurarea căilor de acces pentru cei care locuiesc în zonă. Viceprimarul a arătat că reglarea preţului se va face în urma licitaţiei internaţionale.

După ce Cuşnir a anunţat că nu votează, proiectul de hotărâre a fost la final votat cu unanimitate. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI