Opt oferte pentru drumul expres Suceava – Botoşani

> Gheorghe Flutur: Investiţia trebuie privită ca o scurtare a timpului de deplasare între cele două capitale de judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că au fost depuse, până miercuri, opt oferte din partea unor asocieri pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru drumul expres Suceava – Botoşani.

Flutur a spus că miercuri, 17 mai a.c., a fost termenul-limită de depunere a ofertelor pentru „Studiul de Fezabilitate, Autorizaţie de Construcţie şi Proiect Tehnic pentru Drumul Expres pe 4 benzi Suceava – Botoşani”.

El a reamintit că de anul trecut s-a semnat un protocol de colaborare între CNAIR şi cele 4 UAT-uri, Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Judeţean Botoşani, Primăria Suceava şi Primăria Botoşani, în vederea realizării proiectului drumului expres Suceava – Botoşani, iar liderul de proiect a fost desemnat Consiliul Judeţean Suceava, cu acordul celorlalte UATuri.

„Am întocmit documentaţia pentru organizarea licitaţiei pentru Studiul de Fezabilitate, Autorizaţie de Construcţie şi Proiect Tehnic, iar termenul de depunere al ofertelor s-a încheiat azi 17.05.2023. S-au înscris 8 asocieri de firme, urmând să se facă deschiderea ofertelor, analiza lor şi desemnarea câştigătorului. Reamintesc, acest drum are o lungime de 19,5 km, cu două benzi pe sens şi separator de sensuri, 4 poduri, două noduri rutiere, valoarea estimativă a investiţiei fiind de 173 milioane euro cu TVA” a spus Flutur.

Preşedintele CJ a menţionat că acest drum expres este o prelungire din autostrada A7, de la Suceava la Botoşani, este situat strategic în partea de Nord-Est a ţării, lângă graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, iar investiţia trebuie privită ca o scurtare a timpului de deplasare între cele două capitale de judeţ care însumează peste un sfert de milion de locuitori şi care poate fi privită de orice investitor ca un pol de dezvoltare economică unde există forţă de muncă, aeroport, universitate şi şcoli de meserii. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI