S-au înmulţit infracţiunile stradale din municipiul Suceava

> Anul trecut, numărul acestora a fost cu 50 mai mare, din total 251 fiind comise pe timp de noapte > Cele mai multe infracţiuni au fost cele de furt din autoturisme, societăţi comerciale şi locuinţe

 În 2022, în comparaţie cu anul anterior, în municipiul Suceava s-a înregistrat o creştere a infracţiunilor stradale sesizate, de la 430 la 480.

Datele sunt prezentate în Planul de ordine şi siguranţă publică în municipiul Suceava care urmează a fi aprobat în şedinţa de mâine a Consiliului Local şi în care se precizează că 11 dintre aceste infracţiuni au fost descoperite în flagrant (cu 5 mai multe), iar aproximativ 251 din total s-au comis pe timp de noapte, cu un plus de 107 faţă de 2021.

Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legale privitoare la liniştea şi ordinea publică în spaţiul public s-au comis în zona centrală a municipiului Suceava, în prejma localurilor Versus, Studenţească, La Bibliotecă, La Fierărie, Taco Loco, Padrino, Patru Mese, Continental, Bucovina, Club Strickers, Club Terminus şi Mingo. Acestea sunt urmate de Parcul Cetăţii, cartierele George Enescu, Zamca, Obcini, Burdujeni şi Iţcani, cât şi de Centrul Comercial Bazar.

În 2022, cele mai multe infracţiuni sesizate pe teritoriul municipiului Suceava au fost cele de furt din autoturisme, societăţi comerciale şi din locuinţe, acestea fiind comise în special în cea de-a doua parte a zilei şi pe timpul nopţii, în cartierele Burdujeni, Obcini, Zamca, George Enescu, dar şi în zona centrală.

Potrivit informării, în reşedinţa de judeţ sunt identificate şi alte locuri şi medii în care s-au înregistrat şi pot fi comise infracţiuni sau alte fapte antisociale, cum ar fi Centrul Comercial Zimbru, Metro, Selgros, Kaufland, Carrefour, Iulius Mall, magazinele Lidl, pieţele agroalimentare, parcul din Iţcani, restaurantele, hotelurile Socim, Continental şi Bucovina, căminele Universităţii „Ştefan cel Mare” şi ale colegiilor naţionale, precum şi blocurile de garsoniere de pe străzile Muncii, Tineretului, Jean Bart, Lazăr Vicol şi Corneliu Coposu.

„Faptele de încălcare a normelor legale privind liniştea şi ordinea publică sunt comise, de regulă, seara şi pe timpul nopţii, ca urmare a unor certuri în familie, scandaluri în baruri şi în stradă, la ieşirea tinerilor din cluburi şi discoteci, dar şi în zona blocurilor, unde se adună tinerii, consumă băuturi alcoolice şi tulbură liniştea locatarilor, prin strigăte şi larmă” se subliniază în proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ordine şi siguranţă publică în municipiul Suceava în anul 2023.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI