Volovăţ

Lumină şi bucurie

Zeci de credincioşi s-au adunat, duminică, 14 mai 2023, la Parohia Volovăţ, la Biserica Nouă Sf. Ioan Rusul. După Sfânta Liturghie, profesorii şi elevii şcolii cu clasele I-VIII din Volovăţ l-au sărbătorit pe Sf. Mucenic Ioan Valahul, considerat ocrotitorul şi apărătorul elevilor creştin ortodocşi din această parte a Bucovinei.

Purtându-şi cu mândrie costumul tradiţional, în ciuda aerului rece pogorât peste aşezarea străveche, copiii au cântat şi au recitat cu emoţie inocentă, invitând la meditaţie, sortită să-l determine până şi pe credinciosul ajuns la deplina maturitate să abandoneze calea hrănită de îndoială.

Pilda femeii din Samaria a fost miezul predicii ţinute de pr. Alexandru Sofian, ziua de 14 mai fiind Duminica a V-a după Sfintele Paşti, numită şi Duminica Femeii Samarinence.

Înconjurat de preoţii slujitori din parohie, Paul Valenciuc şi Dumitru Valenciuc, preotul Alexandru Sofian a transformat o zi care ar fi putut să se piardă în furtuna vremii într-o amintire plină de bucurie şi lumină, spre folosul întregii comunităţi creştine. De la Sfânta Liturghie nu a lipsit primarul aşezării, Ioan Vicol.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI