Garda de Mediu Suceava:

Evoluţia poluării râului Bistriţa şi efectele acesteia sunt monitorizate

 Poluarea accidentală a râului Bistriţa din cauza apei de mină provenite din fosta zonă minieră Isipoaia, oraşul Broşteni, a avut consecinţe serioase pentru care operatorul Conversmin SA a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare totală de 90.000 de lei. Garda de Mediu Suceava a impus o amendă în cuantum de 50.000 de lei, în timp ce SGA Suceava a aplicat o amendă de 40.000 de lei.

De la data producerii incidentului, 13 mai, până luni, reprezentanţi ai GNM – Comisariatul Judeţean Suceava, ai SGA Suceava şi CJSU Suceava au monitorizat în mod constant evoluţia situaţiei şi efectele incidentului.

În urma unei şedinţe de urgenţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava din 14 mai, luni a avut loc o întâlnire tehnică convocată de prefectul judeţului Suceava, domnul Alexandru Moldovan. La şedinţă au participat reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Suceava, ai APM Suceava, ISU „Bucovina” Suceava, conducerea Administraţiei Bazinele de Apă „Siret” Bacău şi SGA Suceava.

Scopul şedinţei a fost identificarea soluţiilor pe termen scurt pentru reducerea impactului poluării asupra râului Bistriţa, precum şi stabilirea măsurilor ce trebuie întreprinse pentru restabilirea stării de normalitate, în baza unei expertize tehnice autorizate.

Prefectul judeţului Suceava a trimis o solicitare către Ministerul Economiei pentru construirea unei staţii de epurare a apelor de mină, conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă existente, reprezentanţii Ministerului Economiei, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Conversmin SA Bucureşti, precum şi ai autorităţilor administraţiei publice locale din oraşul Broşteni şi comuna Crucea au fost invitaţi să participe la următoarea şedinţă extraordinară a CJSU Suceava, care va avea loc pe data de 22 mai a.c. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI