AUR şi ofensiva minciunilor

Partidul ăsta dedicat unităţii tuturor românilor nu a avut nicio legătură cu titulatura, nici vorbă să fi militat pentru unitate naţională, din contra, iar relaţiile sale nici cu Republica Moldova, nici cu alte ţinuturi româneşti de peste graniţe nu există. De altfel, din pricina atitudinii proruseşti şi împotriva actualului mers către integrarea în UE, liderilor AUR li s-a interzis accesul la „fraţii noştri de peste Prut“. Tocmai în numele „fraţilor“ moldoveni au cerut şi obţinut votul prostindu-i pe „români“ în 2020.

Din păcate, de la apariţia sa pe scena politică naţională, partidul AUR nu şi-a propus să construiască nimic, nu are absolut nicio idee despre dezvoltarea economică, despre relaţiile cu alte state, habar n-are ce e aceea educaţie, societate modernă, europeană, dar în numele unor idei preluate de obicei de la activiştii putinişti, agită mulţimile şi le scoate în stradă pentru a se război cu guvernele şi majorităţile politice, pentru a anula din faşă orice iniţiativă acestora. Însă, ca orice partid antisistem, nici nu e în stare să pună altceva în loc.

Şi pentru că alegătorii de dincoace de Prut s-au cam convins că dorinţa AUR-iştilor de unire cu Moldova este simplă gargară politicianistă şi nu mai ţine, liderii şi-au schimbat tactica, împrospătându-şi bagajul propagandistic cu alte minciuni numai bune de prostit lumea:

  1. statul fură copiii românilor – în urma unei legi iniţiate de ministerul Familiei, al d-nei Gabriela Firea, de sprijinire a copiilor din familii defavorizate, George Simion şi ai săi au simţit că PSD le livrează muniţie electorală explozivă, muniţie care s-a dovedit eficientă şi pentru extremiştii altor ţări din UE, e. g. Suedia, aşa că au trecut la o manipulare la fel de odioasă ca şi celelalte: ideea de a-i ajuta pe copiii sărmani şi de a le pregăti o masă caldă la after-school ar fi o mare minciună în spatele căreia se ascunde intenţia statului de a răpi micuţii din sânul familiilor sărmane, de a-i despărţi de părinţi ca să-i dea spre adopţie impotenţilor pesedişti şi cuplurilor homosexuale, o manipulare repetată adesea de extremişti în ultimele trei decenii, şi ea de origine moscovită. Mai urmează să ne spună că bieţii copii vor fi sacrificaţi pentru a li se preleva organele şi a fi vândute pe bani grei străinilor şi că în şanţurile din comuna Sărăcanii din Vale au fost găsiţi copii fără suflare cărora li s-a furat sângele… Uită să ne spună auriştii că, din pricina sărăciei, aceşti copii nu pot urma regulat cursurile şcolii, n-au cu ce se îmbrăca, adesea familiile lor neavând ce le pune pe masă.
  2. reiau cu aplomb vechi marote din anii ’90: „Nu ne vindem ţara!“ şi dovedesc că nu înţeleg, nu vor economie de piaţă, ci întoarcerea la sistemul dirijist ceauşist: protestează împotriva înscrierii unor mari firme la bursă, nepricepând că asta înseamnă capitalizare, deschidere spre pieţele internaţionale. În afară de gargaragii care fac live pe social media, AUR nu are experţi, nu are specialişti care să ofere proiecte pentru viitorul României, pentru creşterea eficienţei educaţiei.
  3. în loc de soluţii pentru propăşirea patriei, AUR face scandal, agresează oameni, urlă pe străzi, prin studiouri TV că PSD, PNL, UDMR, guvernul, băncile, administraţiile locale… fură banii de la gura copiilor, jefuiesc economia, înfometează populaţia, iar criza ne va pune capac. După ei trebuie urgent naţionalizate OMV PETROM şi alte companii străine care operează în România, iar hoţii, jefuitorii românilor să fie judecaţi de tribunale ale poporului, să scape ţara de corupţi.

AUR caută cu disperare un motiv să scoată lumea neinformată şi speriată în stradă, să provoace busculade, răzmeriţe, confruntări violente cu organele de ordine, cu jandarmii, cu poliţia, ca să se urce ei pe val şi să mai prostească o dată lumea să-i voteze. Şi-ar dori cu orice preţ o situaţie critică naţională, o revoltă sângeroasă, adică o „lebădă neagră“ ca să poată pune mâna pe putere.

Iar eu mă întreb ce vor face marii patrioţi aurişti în frunte cu voievozii George Simion şi Ivanovici-Şoşoacă Diana cu partidele şi liderii care primesc sprijin de la ruşii lui Vladimir Putin. Sau ăştia or fi mari patrioţi!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI