Parcul industrial din Lunca Sucevei rămâne de actualitate

> „Suntem în discuţii pentru a încheia un contract cu cei de la Termica, în vederea stingerii masei credale” a declarat primarul Ion Lungu

 Înfiinţarea unui parc industrial pe terenurile aferente fostei societăţi comerciale Termica rămâne de actualitate, a ţinut să evidenţieze Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, subliniind că finanţarea nerambursabilă europeană va putea fi accesată în cadrul Programului Operaţional Regional.

Proiectul viitorului parc tehnologic ar urma să fie materializat în Lunca Sucevei, pe terenurile de circa 156 de hectare pe care a fost construită şi a funcţionat Centrala Electrică de Termoficarea (CET), ulterior societatea comercială Termica. Fostul producător, distribuitor şi furnizor de energie termică a intrat în faliment şi lichidare în anul 2015, pe rolul instanţelor s-au aflat numeroase acţiuni, însă, conform primarului Ion Lungu, suprafaţa cu pricina este proprietate a municipiului reşedinţă de judeţ.

„Parcul industrial al nostru este la Termica. Noi am dat o hotărâre de Consiliu Local şi suntem în discuţii pentru a încheia un contract cu cei de la Termica, în vederea stingerii masei credale. Acolo este şi o licitaţie, care a fost reluată, dar sperăm să se stingă masa credală, în aşa fel încât să se facă parcul industrial, parcul tehnologic, aşa cum este prins acesta, prin POR” a reliefat Lungu, adăugând că suprafaţa vizată prezintă marele avantaj al dotării cu relele de utilităţi.

Cu alt prilej, edilul-şef sucevean îşi exprima optimismul că situaţia litigioasă se va încheia cât mai repede, iar „cei de acolo vor vinde utilajele” şi „vor elibera terenurile”.

Pe de altă parte, şeful municipalităţii sucevene reliefează că înfiinţarea de parcuri industriale şi alte huburi nu constituie obiectiv prioritar în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) aferentă Zonei Urbane Funcţionale (ZUF), din care fac parte municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Şcheia, Moara, Bosanci, Ipoteşti, Adîncata, Mitocul Dragomirnei şi Pătrăuţi.

„Discutam despre strategia pentru Zona Urbană Funcţională, care prevede, doar la modul general, dezvoltarea altor parcuri industriale. De aceea am spus că mi se pare că este corect să avem asemenea parcuri industriale numai atunci când vine autostrada. Însă, parcul industrial al municipalităţii este în proiect” a explicat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI