Un jurnalist al Agenţiei France-Presse a fost ucis în Ucraina

Un jurnalist al Agenţiei France-Presse a fost ucis, marţi, într-un bombardament rus efectuat în estul Ucrainei, informează cotidianul Le Monde.

Jurnalistul Arman Soldin, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis într-un atac cu rachete efectuat de armata rusă asupra localităţii Ciasov Iar, situată în apropierea oraşului Bahmut, unde sunt confruntări intense între forţele militare ucrainene şi ruse.

Patru colegi care îl însoţeau pe jurnalist au scăpat nevătămaţi. Ziariştii se aflau alături de trupele ucrainene în momentul atacului rus.

„Suntem devastaţi de vestea morţii. Acest caz ne reaminteşte de riscurile şi pericolele cu care se confruntă jurnaliştii care relatează despre conflictul din Ucraina”, a declarat Fabrice Fries, directorul Agenţiei France-Presse.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI