La Acumularea Pocoleni

Garda de Mediu Suceava a aplicat noi amenzi, pentru depozitări de bucăţi de asfalt, beton şi bolovani

Garda de Mediu Suceava a anunţat că a aplicat două amenzi pentru blocarea canalului de scurgere al Acumulării Pocoleni, după ce săptămâna trecută aplicase patru amenzi pentru aceeaşi abatere.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, în urma unei sesizări referitoare la depunerea unor cantităţi mari de bucăţi de asfalt, beton, bolovani, pământ care blochează canalul de scurgere al Acumulării Pocoleni, o echipă formată din reprezentanţi ai GNM – Comisariatul Judeţean Suceava şi ai ANANP – ST Suceava au efectuat verificări în teren.

Astfel, a fost controlată societatea care a depozitat deşeurile pe malul stâng al canalului de evacuare al descărcătorului de ape mari la Acumularea Pocoleni.

Pentru neconformităţile constatate s-au aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 27.500 lei, conform prevederilor legale în vigoare.

Garda de Mediu Suceava precizează că în baza prevederilor legale privind regimul deşeurilor se interzice eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate, dar şi îngroparea deşeurilor de orice fel.

În aceste condiţii, pentru deşeurile eliminate şi îngropate pe malul stâng al Acumulării Pocoleni care se află în interiorul siturilor Natura 2000 ROSCI 0310 Lacurile Fălticeni şi ROSPA0064 Lacurile Fălticeni, s-a înaintat către organele de cercetare penală o sesizare penală.

Comisarii de mediu au stabilit şi măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficienţelor constatate.

Reamintim că, săptămâna trecută, Garda de Mediu Suceava a constatat la Acumularea Pocoleni acelaşi gen de abateri şi a aplicat, în cazul a patru firme, şase sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 132.500 lei şi a depus şi plângeri penale. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI