Co-fondatorul Pink Floyd, Roger Waters, a început seria de concerte din Germania

Co-fondatorul Pink Floyd, Roger Waters, a fost aclamat duminică la Hamburg, în deschiderea părţii germane a turneului său „This Is Not A Drill”, informează DPA.

Circa 6.500 de spectatori s-au adunat cu această ocazie pe Barclays Arena, cu o capacitate de până la 15.000 de persoane. Waters a fost aplaudat de către fani nu doar pentru hiturile din perioada în care a făcut parte din Pink Floyd şi din timpul carierei sale de artist solo, ci şi atunci când a abordat acuzaţiile de antisemitism ce i-au fost aduse.

Iniţial, un concert pe care starul urma să-l susţină la Frankfurt a fost interzis, însă Waters a făcut apel la decizie şi a câştigat. „Un tribunal din Frankfurt a decis că nu sunt antisemit. Excelent”, a declarat vedeta în engleză cu puţin timp înainte de începerea concertului. Muzicianul, în vârstă de 79 de ani, a subliniat că a condamnat fără rezerve antisemitismul şi că nu poate spune cu ce nerăbdare aştepta concertul de la Frankfurt.

Pe lângă concertele din Hamburg şi Frankfurt, Waters mai are în program spectacole la Köln, Berlin şi Munchen în luna mai. În toate cele cinci oraşe au fost proteste şi cereri de interzicere a spectacolelor sale.

Waters a fost criticat pentru apropierea sa de campania Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), care solicită boicotarea Israelului şi a produselor israeliene din cauza politicii acestuia faţă de teritoriile palestiniene. La concerte, el a lansat baloane în formă de porc pe care figura o stea a lui David.

Primăria din Frankfurt şi Landul Hessa au încercat să-l împiedice pe artist să concerteze în oraş, în parte din cauza locaţiei de desfăşurare a spectacolului, la Festhalle. În 1938, naziştii au adunat, reţinut şi abuzat în acest loc peste 3.000 de bărbaţi evrei, înainte de a-i deporta. Tribunalul Administrativ din Frankfurt a decis însă în favoarea muzicianului. Instanţa a invocat în decizia sa libertatea artistică şi a apreciat că evenimentul nu încalcă demnitatea evreilor care au suferit în acest loc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI