Tragedie la Bilca

> Un băiat de 5 ani a căzut într-un canal cu apă, dar a fost luat de curenţii puternici > Fratele lui a întârziat să le spună părinţilor ce s-a întâmplat, de frică să nu fie certat

Un copil în vârstă de 5 ani, care s-a înecat într-un canal cu apă de la Bilca, a încercat să iasă după ce a căzut cu bicicleta, dar curenţii puternici şi faptul că înclinaţia dalelor era prea abruptă l-au împiedicat, fiind găsit la circa 1,9 km de locul unde a căzut…

Potrivit anchetei, Poliţia a fost sesizată joi, la ora 20:11, prin 112, că un copil ar fi căzut în canal la orele prânzului.

S-a stabilit că joi, în jurul orei 12:00, un copil în vârstă de 5 ani şi fratele lui, în vârstă de 7 ani, au plecat de acasă pentru a se juca în zona Toloacă din apropierea canalului de evacuare al apei al Microhidrocentralei nr. 2 Bilca.

Copilul de 7 ani a mers cu bicicleta, în timp ce fratele său pe jos.

În locul respectiv, cei doi fraţi s-au întâlnit cu un alt copil, în vârstă de 9 ani, şi s-au jucat pe un drum aflat în imediata apropiere al canalui şi care este paralel cu acesta.

În timp ce copiii de 7 şi 9 ani aruncau cu pietre în apa canalului, copilul de 5 ani se juca cu bicicleta în jurul acestora, iar la un moment dat a căzut cu bicicleta în canal.

Copilul a încercat să ajungă la mal, însă înclinaţia dalelor canalului era prea abruptă, iar curenţii apei prea puternici, astfel fiind dus de apă pe o distanţă de aproximativ 80 de metri, după care s-a scufundat şi nu a mai fost văzut.

Cadavrul copilului a fost găsit ulterior în bazinul de acumulare al microhidrocentralei, situată la o distanţă de aproximativ 1,9 km.

Cei doi copii care au asistat la incident au spus că le-a fost frică să spună imediat părinţilor despre cele întâmplate, de teamă să nu fie certaţi… (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI