Consiliul Judeţean Suceava a votat înfiinţarea OMD Bucovina

> Această structură va promova un concept unitar de promovare turistică a Bucovinei > Bugetul minim al organizaţiei este de un milion de lei

Consiliul Judeţean Suceava a votat, vineri, în şedinţă extraordinară, acordul de înfiinţare a Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD) Bucovina, care ar urma să fie prima organizaţie regională de acest fel înfiinţată în ţară.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că înfiinţarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei Bucovina va contribui la transformarea socio-economică durabilă a acestei regiuni.

El a spus că din OMD Bucovina vor face parte, pe lângă CJ Suceava, OMD „Suceava – oraşul Cetăţii de Scaun”, OMD „Ţara Dornelor”, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Aeroportul Suceava, municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, oraşele Siret şi Gura Humorului, comunele Coşna, Fundu Moldovei, Pojorâta, Sadova şi Asociaţia „Produs în Bucovina”.

Gheorghe Flutur a explicat că, potrivit legistalţiei incidente, la nivel naţional sunt opt regiuni care vor avea OMD-uri, una fiind Bucovina, care se suprapune pe judeţul Suceava.

În cadrul OMD sunt aşteptate Direcţia Silvică şi Arhiepiscopia

„Va trebui să obţinem de la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului avizul, iar apoi va trebui să ne organizăm. În perioada următoare îmi doresc foarte mult să lucrăm articulat cu celelalte primării, cu staţiunile turistice” a spus preşedintele CJ Gheorghe Flutur, care a menţionat că sunt aşteptate să se alăture acestei organizaţii şi alte entităţi, cum ar fi Direcţia Silvică Suceava sau Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Şeful administraţiei judeţene a spus că urmează ca prin OMD Bucovina să fie organizate acţiuni, evenimente şi un concept unitar pentru promovarea Bucovinei, care este recunoscută ca o destinaţie turistică de top.

Totodată, Consiliul Judeţean Suceava a votat să asigure din bugetul propriu suma de 1.010.000 de lei pentru constituirea patrimoniului inţial al OMD Bucovina de 10.000 de lei şi un milion de lei reprezentând bugetul minim al organizaţiei. (N.B.)

Un comentariu

  1. Spliff says:

    Cand angajeaza director director adjunct, manageri si personal auxiliar? Stie cineva unde este.sediul fizic al OMDeului? Un prieten vrea sa aplice…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI