APIA:

Sprijin financiar pentru producătorii agricoli din sectorul cereale

> Sprijinul nu poate fi solicitat pentru grâul care provine din achiziţii de la terţi

 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează pe potenţialii beneficiari că până pe 11 mai 2023, inclusiv, primeşte cereri de acordare a sprijinului financiar pentru producătorii agricoli din sectorul cereale. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în conformitate cu HG nr. 352 din 2023, schema de susţinere financiară are ca obiectiv asigurarea unui grant financiar acordat pentru compensarea cheltuielilor angajate de producătorii agricoli din sectorul cereale pentru depozitarea în spaţii proprii sau depozitarea în custodie la terţi a cantităţilor de grâu obţinute din producţia proprie a anului 2022 şi înregistrate în aceste spaţii la data de 1 februarie 2023.

Conform sursei citate, beneficiarii trebuie să fie înregistraţi în evidenţe cu cererea unică de plată din care rezultă suprafeţele de teren aferente culturii de grâu şi, de asemenea, aceştia să fi depozitat producţia proprie de grâu în spaţii de depozitare proprii sau în ale terţilor.

„Beneficiarii nu pot solicita grantul pentru cantităţile de grâu depozitate la data de 1 februarie 2023 în spaţii proprii de depozitare pentru produse agricole, dar care provin din achiziţii de la terţi, şi nu din producţia proprie” se subliniază în comunicat.

La dosar vor fi depuse copia contractului de depozit-custodie temporară, copia documentului de coordonate bancare şi declaraţia pe propria răspundere privind stocul de grâu la data de 1 februarie 2023.

Cuantumul unitar al grantului se exprimă în lei pe tonă şi se calculează prin raportarea sumelor alocate la cantităţile totale depozitate. La nivel naţional, resursele financiare totale alocate sunt de 20 de milioane de euro, la cursul de schimb de 4.9370 de lei pentru 1 euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI