Câmpulung Moldovenesc

Heliportul va avea panouri fonoabsorbante

Imagine de arhiva

> Zona de aterizare-decolare a elicopterului este îndepărtată de cea locuită

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, joi, întocmirea studiului de fezabilitate în vederea amenajării unui punct aero-medical la Câmpulung Moldovenesc.

„La Câmpulung Moldovenesc se construieşte centrul aero-medical pentru a pune în funcţiune elicopterul SMURD pe zona montană a judeţului Suceava, dar care deserveşte întreg teritoriul judeţului şi nu numai” a spus preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. El a arătat că investiţia se face pe o suprafaţă de 5.848 mp, iar devizul este de 11,8 milioane de lei, care presupune construcţia unui hangar, al unui corp administrativ (întrucât acolo vor fi 6 angajaţi), dar şi spaţii tehnice, birouri, platforma, plus alte investiţii.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Gheorghe Iacob, a solicitat ca firma care va efectua studiul de fezabilitate să ţină cont şi de nivelul de zgomot şi să se intereseze dacă nu este necesară şi aprobarea vecinilor.

„Să nu ajungem în situaţia să avem iarăşi reclamaţii dacă se depăşeşte numărul de decibeli aprobaţi prin lege. Prin studiu să facă inclusiv aceste determinări ca să fim convinşi că nu e nevoie de avizul vecinilor” a spus Iacob.

Flutur a răspuns că au fost mai multe discuţii pe această temă, motiv pentru care s-a extins suprafaţa acestui punct aero-medical, că au fost consultări şi, potrivit informaţiilor pe care le-a primit, „nu sunt probleme”.

El a subliniat că tema de proiectare prevede şi montarea de panouri fonoabsorbante.

„Au fost mai multe discuţii. Noi am cerut Primăriei Câmpulung Moldovenesc un teren. Nu noi am fost cei care am hotărât care să fie terenul şi unde s-a găsit această soluţie. Mai mult de atât, s-a extins zona, tocmai pentru a evita un zgomot şi mai mare acolo unde va veni la pistă sau va pleca (elicopterul – n.r.); e puţin mai departe de zona de case” a spus Flutur.

Preşedintele CJ a menţionat că, totuşi, heliportul trebuie să fie într-o zonă accesibilă, pentru că în primul rând deserveşte populaţia de acolo în cazuri de urgenţă – accidente în special.

„Este o chestiune de care trebuie să ţinem seama. Nu vrem să ajutăm într-o direcţie şi să stricăm în altă direcţie” a concluzionat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI