Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi anunţă extinderea programelor de creditare Family Start şi Student Invest

> Prin acestea se vor putea obţine credite până la 150.000 de lei, garantate de stat, cu dobânzi şi comisioane subvenţionate

 Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a anunţau că s-au aprobat în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor modificările prin care Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, condus de Gabriela Firea, a decis extinderea programelor de creditare Family Start şi Student Invest.

În cadrul celor două programe, implementate spre sfârşitul lui 2022, au fost contractate până în prezent nu mai puţin de 650 de credite, respectiv 500 pentru studenţi şi 150 pentru familiile aflate la început de drum, a spus deputatul sucevean.

Ea a menţionat că, urmare a numeroaselor solicitări venite de la cetăţeni, Ministerul Familiei a decis creşterea sumelor care pot fi accesate în cadrul celor două programe, respectiv Student Invest, de la 50.000 de lei la 75.000 de lei, iar Family Start, de la 75.000 de lei la 150.000 de lei.

Mirela Adomnicăi a precizat că s-au extins şi categoriile persoanelor eligibile, vârsta acestora, sumele acordate şi destinaţia utilizării banilor.

Astfel, în cadrul programului Student Invest s-au introdus categorii noi de solicitanţi: medici rezidenţi, masteranzi şi doctoranzi, iar vârsta eligibilă va creşte la 45 de ani.

De cealaltă parte, în cadrul programului Family Start, beneficiari pot fi, prin noile modificări, şi familiile monoparentale, din ce în ce mai multe în România, dar şi asistenţii maternali care au copii în plasament. De asemenea, tot pentru acest program au fost adăugate noi categorii de cheltuieli eligibile, cum ar fi achiziţia de panouri fotovoltaice, renovarea locuinţei, achiziţia unei maşini second-hand sau cumpărarea de electrocasnice noi.

Noile modificări urmează să treacă prin alte două comisii, iar săptămâna viitoare să fie votate în plenul Camerei Deputaţilor, cameră decizională.

„Nu mă îndoiesc că vor fi aprobate, iar cele două programe vor ajuta cât mai mulţi tineri şi nu numai” a declarat Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI