Handbal masculin

Daniel Stanciuc se va „colora” în alb-roşu

Pentru unul dintre cei mai valoroşi tineri din Suceava s-au aliniat astrele şi, se pare, va evolua în handbalul de nivel înalt. Meritul este al său personal, pentru că este un sportiv complet şi de caracter, ce contează foarte mult, dar este şi contribuţia antrenorului sucevean Vasile Boca, care l-a descoperit şi promovat.

Ultimele evenimente din handbalul românesc sunt legate de partidele naţionalei României cu cea a Insulelor Feroe din preliminariile Campionatului European. Unul dintre protagoniştii disputelor a fost tânărul sucevean, Daniel Stanciuc. România a pierdut pe „gheaţă”, acasă la Insulele Feroe, dar a câştigat clar acasă, câştigul fiind susţinut cert de conducătorul de joc de la Suceava, Daniel Stanciuc.

„A fost o experienţă neaşteptată pentru mine, însă sunt obişnuit cu lucrul sub presiune. Am fost primit foarte bine de colegii mai experimentaţi din naţională şi sper din toată inima ca echipa noastră să învingă Austria, acasă, şi să meargă la Europene.

Legat de transferul meu la Dinamo Bucureşti, este o ocazie unică în care am posibilitatea de juca la nivel înalt. Am luat toată viaţa pas cu pas şi am ajuns într-un loc în care pot progresa. Am o relaţie bună cu antrenorul Xavi Pascual şi sper să mă înveţe tot ce ştie”, a spus tânărul Daniel Stanciuc.

Intenţia clară dinamoviştilor de a-l transfera pe Daniel Stanciu, înaintea altora, a „tulburat” situaţia în cadrul echipei CSU din Suceava.

„Am convenit mai multe condiţii, rezonabile de altfel, în care sportivul nostru să fie avantajat. El se va putea întoarce acasă dacă nu joacă la nivel înalt, va putea continua studiile superioare la Suceava, va putea juca la naţionalele universitare şi, dacă se va putea, după 1 iulie, la finalele de juniori sau mai mult chiar.

Pentru Daniel, care ştim că progresează mai repede decât alţii, este oportunitatea perfectă în care să arate ce ştie. Pentru noi, promovarea lui reprezintă o încununare a efortului de a realiza o platformă de promovare a tinerilor. Sunt absolut convins că vom mai avea ocazia de a mai vorbi despre tineri ca Radu Codrin şi Bogdan Niculaie, pentru că generaţia 2004 a fost una de excepţie”, a conchis antrenorul Petru Ghervan.

ADI PÎRGARU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: