China cere Ucrainei şi Rusiei să iniţieze urgent negocieri de pace

Administraţia Chinei a îndemnat, ieri, Ucraina şi Rusia să iniţieze urgent negocieri de pace, avertizând că există riscul escaladării conflictului militar, care ar putea scăpa de sub control.

Qin Gang, ministrul chinez de Externe, a discutat ieri, prin telefon, cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

„China se teme că actuala criză s-ar putea agrava şi ar putea deveni incontrolabilă. Sperăm că toate părţile îşi vor păstra calmul, vor da dovadă de reţinere, vor relua cât mai rapid negocierile de pace şi vor reveni la un parcurs de soluţionare politică”, a declarat Qin Gang, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing citat de cotidianul Le Monde.

Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar izbucnit în februarie 2022 prin lansarea invaziei ruse. Kievul şi Occidentul au acuzat Moscova de lipsă de seriozitate în negocierile iniţiale, iar Kremlinul a denunţat refuzul liderilor ucraineni de a negocia şi furnizarea de armament de către NATO şi Uniunea Europeană. Administraţia Volodimir Zelenski a condiţionat negocierile cu Rusia de retragerea trupelor ruse şi a emis un decret prin care nu va purta negocieri atât timp cât este în funcţie preşedintele Vladimir Putin.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI