După incidentul soldat cu prăbuşirea unei drone americane

Şeful Pentagonului avertizează Rusia

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a transmis ieri un avertisment Rusiei, cerând Moscovei să acţioneze în mod „sigur şi profesionist” după incidentul „periculos” produs în Marea Neagră, soldat cu prăbuşirea unei drone militare americane. „Acest episod periculos intervine într-un context de acţiuni agresive şi riscante efectuate de piloţi ruşi în spaţiul aerian internaţional”, a declarat Lloyd Austin, cu ocazia unei reuniuni a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei.

„Statele Unite vor continua să trimită aparate de zbor oriunde permite dreptul internaţional. Rusia are obligaţia de a utiliza aeronavele militare în mod sigur şi profesionist”, a atras atenţia Lloyd Austin, citat de cotidianul Le Monde.

Forţele Aeriene din SUA au anunţat, marţi, prăbuşirea unei drone militare americane după un incident cu un avion de vânătoare al Rusiei produs deasupra Mării Negre. „Două avioane ruse de tip Suhoi Su-27 au efectuat o manevră de interceptare nesigură şi neprofesionistă asupra unei drone de tip MQ-9 a Forţelor Aeriene americane, care zbura în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre”, a comunicat Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa. Conform Forţelor Aeriene americane, înainte de coliziune, avioanele de vânătoare ruse au eliberat combustibil şi au zburat în faţa dronei, la distanţă mică, „în mod neraţional” şi „neprofesionist”. Din cauza coliziunii, drona militară americană a suferit avarii şi a fost prăbuşită intenţionat de Forţele Aeriene americane, a declarat un oficial de la Washington.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: