Iniţiativă inedită a PSD în municipiul Suceava:

Organizaţiile de cartier vor identifica toate gropile, zonele noroioase, cârpelile şi vor cere conducerii Primăriei să le remedieze

Organizaţia Municipală PSD Suceava a anunţat că începe o campanie de identificare şi centralizare a tuturor gropilor, zonelor noroioase, cârpelilor, mizeriilor urbanistice, a tuturor aspectelor de infrastructură neconforme, informaţii pe care le vor transmite „celor care sunt plătiţi din banii sucevenilor ca să administreze urbea, dar au alte preocupări”.

„Nu este o noutate faptul că primarul Ion Lungu şi viceprimarul Harşovschi Lucian suferă de obsesie toxică pentru imaginea lor personală, în timp ce au o totală lipsa de preocupare pentru nevoile reale ale Sucevenilor. În timp ce Suceava se îndreaptă cu paşi siguri spre subdezvoltare începând cu fiecare scară de bloc, conducătorii ei se află într-o continuă autoodă” arată preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cuşnir.

Potrivit acestuia, neputinţa administrativă şi lipsa capacităţii de a prioritiza cheltuirea banului public în funcţie de nevoile reale ale urbei au dus la o infrastructură dezastruoasă.

„Bugetul este construit după ureche, de prea mulţi ani, cu un grad de realizare de 60% şi peste 80% din banii sucevenilor se duc pe cheltuieli de susţinere a stufosului aparat administrativ construit pe arborele genealogic, cumetri, cuscri şi prieteni ai lui Lungu, Harşovschi şi ai câtorva familii apropiate celor care au dus la subdezvoltarea Sucevei începând cu fiecare scară de bloc” arată liderul social-democrat sucevean.

El menţionează că pe reţelele de socializare au apărut câteva grupuri care „se chinuie” să arate cât este de curată şi cât este de bine administrată Suceava, doar că aproape toate fotografiile sunt făcute noaptea.

„În timp ce Lungu şi Harşovschi încearcă să ne convingă că Suceava este «instagramabilă», dar doar noaptea, NOI avem obligaţia să îi readucem cu picioarele pe pământ. Aplicaţia Suceava City App anunţată cu surle şi trâmbiţe acum ani de zile de către Lungu şi Harşovschi este un mare fiasco, nu funcţionează ca o platformă interactivă între cetăţeni şi administraţie” a menţionat Cuşnir.

El anunţă că prin intermediul celor 65 de organizaţii de cartier ale Organizaţiei Municipale PSD Suceava vor fi identificate, fotografiate şi centralizate toate gropile, toate zonele noroioase, toate cârpelile, toate mizeriile urbanistice, toate aspectele de infrastructură neconforme şi vor fi transmise celor care sunt plătiţi din banii sucevenilor ca să administreze urbea, „dar au alte preocupări”.

„Vom împărţi oraşul în 65 de zone şi le vom comunica pentru fiecare zona câte autoturisme nu au locuri de parcare, Sucevenii fiind nevoiţi să parcheze pe trotuare sau pe spaţiul verde. Vom face NOI asta pentru că ei habar nu au.  În timp ce de ani de zile viceprimarul Harşovschi se plimbă, inutil şi însoţit, pe la târguri internaţionale de turism fără ca gradul de ocupare în hotelurile din Suceava să crească, NOI va trebui să îi readucem aminte care îi este fişa postului. Nu a ştiut de două ori când a fost întrebat în timpul şedinţelor Consiliului Local câte autoturisme şi câte locuri de parcare sunt în Suceava. Habar nu are care este  necesarul de locuri de parcare subterane şi supraetajate în Suceava, deşi este plătit din banii din taxele şi impozitele sucevenilor. În timp ce şefa Serviciului Administrare Străzi din cadrul Primăriei Suceava se ocupă, în timpul programului de lucru, de imaginea şefilor ei pe reţelele de socializare, NOI avem obligaţia să o punem să facă ceea ce au nevoie sucevenii. Atâta timp cât este plătită din banii sucevenilor, NOI va trebui să îi facem cunoscute toate locaţiile care au nevoie de reparaţii urgenţe” a explicat Dan Ioan Cuşnir.

Liderul PSD Suceava a subliniat că în timp ce persoane din conducerea Primăriei prezintă fotografii cu Suceava „instagramabilă” noaptea, cei din PSD le vor prezenta Suceava reală din timpul zilei, „realitate pe care ei nu au cum să o cunoască din birou”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: