Festivalul Filmului Francez

> În selecţia din acest an, 32 de lungmetraje şi scurtmetraje > Printre coorganizatorii festivalului se numără Alianţa Franceză din Suceava

Proiecţia comediei poliţiste „L’Innocent”, de Louis Garrel, a deschis, miercuri seară, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, ediţia 2023 a Festivalului Filmului Francez, evenimentul fiind întregit de lansarea platformei TV5MONDEplus.

În contextul aniversării a 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei, în Atriumul Institutului Francez a fost programată lansarea în România, în parteneriat cu TV5 Monde, a platformei de streaming francofone TV5MONDEplus, în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, şi a directorului general TV5 Monde, Yves Bigot.

Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Filmului Francez în România are în perioada 15-26 martie, peste 110 proiecţii de filme fiind programate în cinematografe şi spaţii culturale alternative din 13 oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Arad, Braşov, Brăila, Constanţa, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş, a transmis AGERPRES.

În Bucureşti, proiecţiile vor avea loc la cinematograful Elvire Popesco.

Selecţia din acest an include 32 de lungmetraje şi scurtmetraje.

Festivalul Filmului Francez este organizat de Institutul Francez din România la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara şi coorganizat de: Centrul Municipal de Cultură Arad, Alianţa Franceză Braşov, Cinefeel Brăila, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanţa, Inspire Cinema Craiova, Arta by Cityplex Sfântu Gheorghe, Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Alianţa Franceză din Suceava şi Asociaţia K’Arte Târgu Mureş.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI