Altă conspiraţie americănească!

Partida filoruşilor din România lucrează la foc continuu, lansând minciuni după minciuni pentru slăbirea legăturilor noastre cu NATO şi Uniunea Europeană, ceea ce coincide cu unul din obiectivele principale ale ţarului Vladimir Putin. Loviturile sunt pregătite minuţios de cei mai tari specialişti români ai manipulării, aceiaşi mahări dintotdeauna, iar tehnica rămâne una securistică însuşită încă de pe vremea lui Iliescu: toate ştirile false trebuie ambalate ca şi cum ar fi secrete de stat şi apoi devoalate de jurnalişti şi experţi „mari patrioţi“. Aşa am aflat îngroziţi că SUA şi serviciile lor de informaţii pun la cale subjugarea României, colonizarea ei şi exploatarea resurselor pe degeaba. În consecinţă, „românii trebuie să înţeleagă“ că politica noastră prooccidentală e greşită, că singura noastră aliată ar trebui să fie „ţara soarelui răsare“, adică Rusia, Grădina Maicii Domnului, în frunte cu Vladimir Putin care ne vrea numai binele.

Aşa că toate scenariile conspiraţioniştilor au la bază astfel de fake news-uri, ştiri prefabricate sub semnul faptelor ultrasecrete, ascunse de autorităţile noastre, acuzate astfel de trădare naţională, vizaţi fiind şeful statului, şeful guvernului, şefii serviciilor noastre secrete aflaţi în cârdăşie cu oculta mondială, cu banii lui Soros, cu imperialiştii americani şi cu liderii europeni care şi-au pus în plan lipsirea de suveranitate a României. De la Moscova, nicio ameninţare, doar „lumină“, prietenie şi întrajutorare frăţească.

Ultima ticăloşie informatică este ştirea dată ca sigură despre baza militară americană planificată în Delta Dunării, ceea ce va duce la pierderea controlului României asupra unui teritoriu important, din care a „muşcat“ şi Ucraina dragând canalul Bîstroe. Cele două ştiri false se susţin reciproc, iar România rămâne veşnic perdantă.

Cum s-a născut făcătura mediatică a bazei americane din Deltă? A găsit cică un „jurnalist de investigaţie“ un articol în revista „American Purpose“ în care un expert oarecare propune ca NATO să „ia în considerare“ înfiinţarea unei baze maritime în Deltă „care să asigure securitatea traficului maritim pentru aliaţii vestici, pentru România, Ucraina şi alte naţiuni riverane Mării Negre“. Nu s-a dus „jurnalistul“ la Ministerul Apărării şi nici la Parlament să întrebe dacă au în plan să aprobe încă o bază militară, iar ministrul Apărării a declarat că în România absolut nimeni nu a văzut, nici primit asemenea cerere din partea NATO. Aşadar cererea nu a existat. Doar minciuna născocită în laboratoarele ticăloşilor.

Ştirea mincinoasă a fost rostogolită prin Ziua News, Ortodoxiainfo…, între colaboratori figurând securişti „cu state vechi“, şi, respectându-se întocmai traseul fake news-urilor de acest tip, minciunile au fost preluate îndată de câteva televiziuni „de informaţii“ precum România TV a penalului Sebastian Ghiţă, Realitatea TV a altui penal şi Antenele voiculesciene, apoi „dezbătute“ public zi de zi ca „ştiri care îţi taie răsuflarea“. De 3 (trei) ani buni lansarea de făcături mediatice rusofile constituie cartuşe de susţinere electorală pentru partidele suveraniste româneşti ca AUR, filorus până în plăsele, urmărit şi lăudat cu deplină satisfacţie de toate „sursele de presă“ ale Kremlinului şi promovat, iată, astfel în ţara noastră ca într-o ţară a nimănui, cu cetăţeni luaţi de proşti.

Or controlul asupra spaţiului informaţional ţine de suveranitatea României, ca şi asupra spaţiului aerian, a integrităţii teritoriului naţional, iar lecţia aceasta Ucraina a învăţat-o încă din primele zile ale invadării teritoriului de către trupele noului ţar, ba chiar zilele trecute a învăţat-o şi Republica Moldova, motiv pentru care televiziunile şi jurnalele putiniste au rămas fără licenţă. România, însă, e raiul zvonacilor şi al manipulatorilor putinişti, iar CNA e plătit absolut de pomană din bani publici şi nici nu ştiu dacă mai are Constituţia pe masă.

Singura şansă este ca organele statului, inclusiv serviciile secrete, să intervină şi să spună adevărul, alături de jurnaliştii cu capul pe umeri, iar zvonacii să fie arătaţi cu degetul aşa cum se întâmplă în ţările civilizate ale Occidentului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: