„Sărbătoarea Mărţişorului” la CRRN Sasca Mică

Spectacolul “Sărbătoarea mărţisorului” care a avut loc în data de 8 Martie 2023, în incinta centrului, a avut în spate multe ore de pregătire şi repetiţii din partea beneficiarilor şi a personalului, dar şi mult lobby şi implicare din partea conducerii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Mică.

Persoanele cu dizabilităţi din centrele noastre aşteaptă cu nerăbdare orice eveniment în care se pot implica şi pot demonstra talentul şi abilităţile pe care le au. De aceea, un astfel de eveniment a cuprins cu freamăt tot centrul, de la beneficiari la angajaţi şi a fost pregătit cu multă atenţie.

„Sărbătoarea Mărţişorului” a fost dedicată, cu prioritate, sărbătoririi femeii, iar implicarea a fost din partea tuturor.

Spectacolul a cuprins mai multe momente emoţionante.

Vă redăm din impresiile culese de la protagonişti:

„Grupul «Speranţa», deja un nume cunoscut de la evenimentele anterioare, format din beneficiarii CRRN Sasca Mică, a încântat pe cei prezenți cu un program artistic constituit din cântece şi dansuri populare, specifice zonei etnografice Cornu Luncii – Sasca Mică.

Ne-am bucurat de prezenţa solistilor vocali: Stelian Rusu, Ungureanu Mirela, Ciot Gheorghiţă şi Aldea Daniela, care au oferit mărţisoare muzicale celor prezenţi.

Acest regal folcloric a fost încheiat cu microrecitalul de muzică clasică, la pian, susţinut de domnul Afilipoaei Lucian – meloterapeut în cadrul CRRN Sasca Mică.

Evenimentul a fost de un real succes iar beneficiarii au învăţat ce înseamnă să fii artist pe scenă şi spectator în sală” a declarat Sonia Cuseac, şef centru, CRRN Sasca Mică.

Reamintim că acest centru beneficiază de o staţie de radio cu circuit intern, dintre „redactori” făcând parte şi două doamne, care au abilităţi în acest sens, din rândul beneficiarilor.

De asemenea, tot aici veţi găsi un „teatru de păpuşi” cu scenă adevărată şi păpuşi superbe, un proiect important şi de suflet în care sunt implicaţi, desigur, şi beneficiarii. Şi un „secret”: trupa de teatru de păpuşi de la CRRN Sasca Mică va presta un spectacol cu păpuşi la o grădiniţă din Fălticeni, unde a fost invitată, pentru a le face o bucurie copiilor.

„O primăvară superbă şi oameni dragi alături, vă dorim!” este urarea transmisă de echipa de la CRRN Sasca Mică, profesionişti şi beneficiari, alături de directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI