Comuna Şcheia

Încep lucrările de execuţie pentru modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că şi comuna Şcheia începe implementarea proiectului de apă şi canal şi că a semnat autorizaţia de executare a lucrărilor.

„În sfârşit a venit şi rândul comunei Şcheia să treacă la implementarea marelui proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Suceava finanţat prin POIM. Astăzi (joi – n.red.) am semnat autorizaţia de executare a lucrărilor de construcţie a reţelelor de apă şi apă uzată în satul Sfântu Ilie” a spus preşedintele CJ Gheorghe Flutur.

El a menţionat că se va construi o reţea de distribuţie apă potabilă cu o lungime de 19.090 m, din care 792 m pe strada Ion Irimescu, din municipiul Suceava, iar 18.298 m în localitatea Sfântu Ilie. Vor fi montaţi 161 de hidranţi subterani şi vor exista 983 de branşamente cu o lungime medie de 8 m/branşament. Totodată, s-au prevăzut 124 cămine şi 3 subtraversări de pârâu.

Reţeaua de canalizare va avea o lungime totală de 16.453 m, cu 843 racorduri, 505 cămine de vizitare şi intersecţie, de rupere de pantă şi de decantare şi două subtraversări de pârâu. De asemenea, se vor construi 8 staţii de pompare a apelor menajere care pompează apele uzate în colectorul cel mai apropiat, de unde curgerea apelor este gravitaţională, staţii echipate cu 1+1 pompe (1A+1R), dar şi 8 conducte de refulare şi o subtraversare pârâu cu conductă de refulare.

Valoarea totală a lucrărilor prevăzute în proiect este de 32.699.094 lei.

„Urmează lucrări de mare amploare în domeniul apă-canal şi în localitatea Şcheia, dar şi în alte localităţi din judeţ, precum Marginea, Suceviţa, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Mitocu Dragomirnei sau Rădăuţi” a mai declarat joi Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. maria b. says:

    Parca e cam verde – galben la fata ?? Poate la descantat cei de la DNA , cu ce a soptit fostul vicepresedinte ???? Sau l-a speriat condamnarea lui ” soseta” condamnatul , exbisnitar de Targu Neamt???

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: