Ruta alternativă Suceava – Botoşani

Au fost aprinse luminile pe porţiunea dintre strada Apeductului – Podul Unirii

> „S-a mai făcut un pas important pentru (…) fluidizarea traficului rutier din oraşul nostru” a declarat primarul Ion Lungu

 Sistemul de iluminat public de tronsonul strada Apeductului–Podul Unirii al rutei alternative Suceava–Botoşani a fost dat în funcţiune. Anunţul a aparţinut primarului Ion Lungu, potrivit căruia „aprinderea luminilor” survenind asfaltării şi montării indicatoarelor rutiere pe porţiunea amintită.

Edilul-şef a mai precizat că este reluată şi licitaţia pentru amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia străzii Traian Vuia cu Calea Unirii şi cu strada Apeductului, lucrare inclusă în acelaşi proiect.

„S-a mai făcut un pas important pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, cu rol în fluidizarea traficului rutier din oraşul nostru” a declarat edilul-şef Lungu.

Licitaţia pentru proiectarea şi executarea obiectivului de investiţii „Sens giratoriu la intersecţia Căii Unirii, străzii Traian Vuia şi străzii Apeductului” din municipiul Suceava nu s-a bucurat de succes, la runda din 24 ianuarie niciuna dintre firmele de construcţii neavansând vreo ofertă la Primărie. La acel moment, primarul Ion Lungu opina că „marea problemă la reparaţii de străzi, la lucrările de infrastructură rutieră este şi lipsa forţei de muncă”.

În acest an este prevăzută demararea lucrărilor la ultimul tronson al rutei, inclusiv la viaductul de 1 km peste calea ferată din zonă.

Ruta alternativă Suceava – Botoşani are circa 4 km, plecând pe strada Apeductului, de la intersecţia cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste Pârâul Cetăţii, parcurge Podul Unirii peste râul Suceava, apoi continuă pe strada Energeticianului, pe strada betonată de lângă Termica, traversează calea ferată, ajunge pe strada Traian Popovici şi iese pe DN 29, în dreptul fostei Avicola Plopeni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI