Titluri regale pentru copiii prinţului Harry

Copiii prinţului Harry al Marii Britanii şi ai soţiei sale Meghan vor fi cunoscuţi sub numele de prinţ şi prinţesă, cuplul folosind pentru prima dată în mod public titlul regal al fiicei lor pentru a anunţa că a fost botezată, scrie Reuters.

Conform regulilor regale, nepoţii monarhului pot deveni prinţi sau prinţese ale regatului, ceea ce înseamnă că copiii lui Harry, Archie, în vârstă de 3 ani, şi Lilibet, în vârstă de 1 an, erau eligibili pentru a folosi aceste titluri de când Charles a devenit rege în septembrie anul trecut.

Interesul faţă de titlurile copiilor lui Harry vine după ce relaţia acestuia cu tatăl său, regele Charles, a ajuns la cote minime după cartea sa de memorii de la începutul acestui an, în care a făcut acuzaţii la adresa familiei regale.

Nu se ştia până de curând dacă cuplul, care s-a retras din îndatoririle regale în martie 2020 şi locuieşte acum în California, ar dori ca copiii lor să fie cunoscuţi ca prinţ şi prinţesă.

„Pot confirma că prinţesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de arhiepiscopul de Los Angeles, reverendul John Taylor”, a declarat un purtător de cuvânt al cuplului.

Palatul Buckingham a declarat că va actualiza site-ul regal pentru a reflecta titlurile lui Archie şi Lilibet „în timp util”.

Meghan a declarat într-un interviu în urmă cu doi ani că familia regală britanică a refuzat să-l facă prinţ pe fiul ei Archie şi a avut conversaţii despre cât de închisă ar putea fi pielea lui.

Titlurile sunt în conformitate cu precedentul creat prin scrisorile de brevet emise de George al V-lea în 1917, care conferă titlul de prinţ sau prinţesă nepoţilor de linie masculină ai suveranului. Aceasta este prima dată când s-a confirmat că copiii vor folosi aceste titluri.

Botezul a avut loc la câteva zile după ce Harry şi Meghan au fost rugaţi să părăsească locuinţa lor britanică, Frogmore Cottage, o decizie luată de Charles şi un semn al celei mai recente tensiuni în relaţii.

Nu se ştie dacă Harry va participa la încoronarea tatălui său în luna mai.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI