Box feminin

Optimism înaintea Mondialelor din India

> Suceveanca Lăcrămioara Perijoc are şanse la medalii

Antrenorul coordonator al lotului de box senioare, Adrian Lăcătuş, a declarat că îşi doreşte una sau două medalii la Campionatele Mondiale de box feminin de la New Delhi (15-26 martie).

„Suntem în linie dreaptă cu pregătirea, vom merge cu patru senioare mari şi late, nu am mai mult. E un Campionat Mondial în India, destul de greu, şi să mă duc să mă plimb, nu am cu cine. Astea sunt fetele care au valoare cât de cât acum. De regulă, eu îmi pun obiective măreţe, una sau două medalii, dar toate fetele au şansele lor. Depinde şi un pic de arbitraj, ca de obicei la noi, şi sigur şi de noroc acum. Eu mă bazez şi pe faptul că sunt şapte-opt ţări care boicotează aceste Mondiale. Nu sunt cele mai valoroase, dar sunt ţări care au tradiţie. Puţină lume a înţeles că în 2019, când a ieşit Loredana Marin campioană europeană, cinci ţări care erau pretendente la medalie nu s-au prezentat. A fost pandemia de COVID-19 atunci”, a spus Adrian Lăcătuş.

Lăcrămioara Perijoc, Claudia Nechita şi Loredana Marin au cele mai mari şanse la medalii, conform antrenorului lor: „Noi am fost la două turnee anul ăsta, în ianuarie am fost în Serbia, după aceea am fost în Maroc, apoi am tras nişte concluzii, am văzut nişte greşeli care le-au făcut acolo şi am încercat să le remediem. Sper că acum să meargă mai bine decât au mers la turneele respective. Eu mă aştept la fiecare dintre ele să facă o figură frumoasă, să facă un salt, dar valoric, dacă stau şi mă gândesc, Lăcrămioara, Claudia şi Loredana sunt cele trei care au şi carte de vizită şi experienţă. Mai puţin Alexandra Gheorghe, care este vicecampioană europeană de junioare, dar are 20 de ani şi nu este coaptă, să zic aşa”.

La New Delhi vor face deplasarea patru pugiliste: Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg), vicecampioană mondială, Claudia Nechita (cat. 57 kg), clasată pe locul cinci la JO de la Tokyo, Loredana Marin (cat. 60 kg), campioană europeană de tineret, toate de la CSA Steaua, şi Alexandra Gheorghe (cat. 52 kg), de la CSM Slatina.

La Mondialele de la Istanbul din 2022, Lăcrămioara Perijoc a cucerit argintul la cat. 54 kg.

Mihaela Cijevschi Lăcătuş, antrenoarea Lăcrămioarei Perijoc, rămâne singura pugilistă română care a cucerit aurul la Mondiale, performanţă reuşită în 2005 la Podolsk, în Rusia, la care se adaugă un bronz în 2006 la cat. 57 kg.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI