Contractul de finanţare a reabilitării „Blocului lamă” va fi semnat mâine, la Bucureşti

Vineri, Lucian Harşovschi, viceprimar al Sucevei, va fi în Bucureşti, pentru a semna alte două contracte aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 5 –Valul renovării, Runda a II-a.

Potrivit adjunctului şefului executivului municipal, primul proiect este cel de renovare energetică moderată a blocului P, de pe bulevardul 1 Mai nr. 2, cunoscut drept „Blocul lamă”, beneficiare fiind 133 de persoane. „Un lucru foarte important de menţionat aici, ca urmare a implementării proiectului vor dispărea afişele cu «Atenţie, cade tencuiala!»” arată Harşovschi. Conform viceprimarului, suprafaţa totală de renovare este de 4785,90 de metri pătraţi, iar printre lucrările propuse ca urmare a expertizei tehnice şi a auditului energetic se numără reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea, reabilitarea şi modernizarea sistemelor de climatizare şi/sau de ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de iluminat în clădiri. Prevăzute sunt, de asemenea, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald şi sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu.

Valoarea totală a proiectului este de 1,13 milioane de euro cu TVA.

Cel de-al doilea proiect se referă la renovarea energetică moderată a blocului 9 A „Castor”, de pe strada Jean Bart din Burdujeni, în care locuiesc 139 de persoane. Suprafaţa totală supusă renovării este de 1.778,40 de metri pătraţi, printre activităţile proiectului enumerate fiind reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea sistemelor de climatizare şi/sau de ventilare; modernizarea instalaţiilor de iluminat în clădiri.

Valoarea totală a proiectului este 423.336 de euro cu TVA. Conform lui Lucian Harşovschi, până în prezent, prin PNRR a fost atrasă suma de 59,18 milioane de euro.

Primăria Suceava mai are două proiecte depuse, unul în valoare de 17,35 de milioane de euro, aflat în evaluare, pe Componenta 10, care priveşte achiziţionarea autobuzelor electrice pentru transportul metropolitan. Al doilea este proiectul „EduDigital – Unităţi de învăţământ preuniversitar echipate şi performante în municipiul Suceava”, depus pe Componenta 15 a PNRR, în cadrul căruia, cu 6,69 de milioane de euro, 28 de unităţi de învăţământ urmează a fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale.

„Nu ne oprim aici, încercăm să atragem cât mai multe fonduri nerambursabile. Colegii mei lucrează şi la alte idei şi proiecte, fiind într-o continuă căutare a liniilor de finanţare” a declarat Lucian Harşovschi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI