Pensionarii – principala forţă politică

Au existat numeroase încercări de alcătuire a unei formaţiuni politice reprezentative pentru pensionarii României, cel mai important bazin de alegători, înglobând mai bine de un sfert din populaţia ţării, dar de fiecare dată încercările au eşuat. Cauzele sunt multiple: din punct de vedere electoral, e vorba de un segment conservator, greu de mişcat într-o parte sau alta, dar dependent de politicile publice ale diriguitorilor. Un partid al pensionarilor ar fi fost în concepţia organizatorilor un fel de partid de stat, continuator al aripii sociale a fostului PCR, cel ce „le-a dat case, locuri de muncă şi pensii“ necondiţionat, or orientările politice ale imensului grup social nu se suprapun proporţional peste întregul spectru al eşichierului politic actual, ci converg preponderent spre stânga, şi mult mai puţine spre dreapta sau spre centru, deloc către zonele extremiste (cu excepţia celor rusofile).

În consecinţă, România are un spectru politic cu totul dezechilibrat, de o parte peste un sfert din locuitorii cu drept de vot sunt pensionari, lor adăugându-se cam tot  atâţia membri de sindicat, şi unii şi alţii integraţi firesc în singurul partid de stânga, socialistă şi social-democrată, şi e de mirarea mirării cum PSD nu câştigă toate alegerile cu peste 50-60%. Mirarea are o singură explicaţie: pensionarii şi sindicaliştii cu şcoală mai înaltă, împreună cu foarte mulţi vârstnici care au luat contact cu civilizaţia Occidentului, personal ori prin urmaşii lor, au optat spre partea dreaptă, mai ales spre liberali.

Iată de ce principala bătălie politică a tuturor formaţiunilor partinice este pentru atragerea pensionarilor, iar caii de bătaie sunt pensia, sistemul naţional de ajutoare sociale şi politica în domeniul sănătăţii de care depind viaţa şi bunăstarea lor. A se mai observa că, fie de stânga, fie de dreapta, toţi sunt mari patrioţi, îşi iubesc patria că aşa au fost învăţaţi, numai că înţeleg viitorul acesteia în felul lor. Dacă i-aţi întreba ce ar face în caz de agresiune armată, vă asigur că absolut toţi ar cere să lupte în prima linie aşa bătrâni cum sunt şi cu sănătatea şubredă. Nu numai de aceea mi-s dragi şi ar trebui trataţi cu deosebit respect.

Nu au pensii mari din contribuţiile reţinute la fondul de stat, din contra: doar 200.000 au peste 4 mii de lei, 250.000 au între 2.500 şi 3.000, iar paste 4,5 milioane, sub 2.000 de lei. De aceea le şi ne miroase urât de tot şmecheria naţională cu pensiile speciale de peste 7-8 mii de lei şi mai mult, destule trecând de 10.000 de euro, cât managerul unei companii multinaţionale. Din bănuţul văduvei şi al sărmanului!

Cum s-a ajuns aici? Prin ticăloşia oamenilor politici membri ai Parlamentului: s-au pus bine cu salariaţii Ministerului Justiţiei, ai Ministerului de Interne şi cu alte categorii sociale bune de gură, de şantaje şi de proteste, iar acum legile tot de ei aprobate nu permit niciun fel de micşorare, astfel că se va ajunge în câţiva ani ca toate fondurile guvernamentale să nu mai fie de ajuns pentru plata pensiilor speciale care vor tot creşte! Căci în timp ce pensia de 2.000 de lei a crescut cu 250 de lei, pensia de 10.000 a crescut de 5 ori mai mult.

Dar niciunde în altă parte nu funcţionează mai eficient manipularea decât în cazul persoanelor vârstnice: câteva canale naţionale TV ţin aproape milioanele de pensionari cu minciuni precum: guvernul sau ministrul (de obicei pesedistul Budăi, ministrul Muncii) se gândeşte să mărească pensiile de la 1 martie, de nu, de la 1 iunie…, deşi nici bine nu s-a încheiat etapa măririlor de la 1 ianuarie. Ies aceiaşi cai bălani de ani buni, pensionari şi pensionare duhnind de sănătate, mari specialişti şi finanţişti ai lui „Peşte Prăjit“, vorba unor activişti pesedişti şi antenişti, şi toacă zi şi noapte calcule aiuristice cu cât vor creşte sau vor scădea pensiile, cum cresc preţurile cu peste 40-50%, că ţi se face lehamite să mai deschizi televizorul.

Acum înţelegeţi de ce PSD nu va pierde niciodată alegerile, iar liberalii nu vor putea câştiga majoritatea, de ce investiţiile masive guvernamentale rămân mereu la stadiul de promisiuni, de ce şcoala şi sănătatea nu dispun de fonduri suficiente…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI