Traseele TPL fracţionate la Orizont vor fi din nou prelungite până în centru

 > Eficienţa măsurii va fi analizată după o lună > Cursa spre aeroport este „total ineficientă”, astfel încât autobuzul va fi înlocuit cu un microbuz

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că, după discuţii avute cu conducerea TPL, s-a decis ca din data de 6 februarie să se revină la o parte din trasee modificate, fiind vorba despre liniile „cele mai importante”.

Astfel, potrivit primaru-lui, linia 15 str. Dobrilă Eugen – Orizont va circula până la staţia centru cu o frecvenţă de 30 de minute. De asemenea se pune o cursă suplimentară pe ruta Dobrilă Eugen – Şcoala Generală nr. 6 – Şcoala Generală nr. 5, cu plecare la ora 7:40 din staţia Dobrilă Eugen.

Cursa Burdujeni-sat – Strada Plevnei – Orizont va fi prelungită până la staţia centru cu plecare la ora 6:20 din str. Plevnei, iar traseul 23, Lanişte – Orizont, va reveni la programul de anul trecut şi va circula până în centru; totodată traseul Aleea Dumbrăvii – Orizont va circula până în staţia centru.

Ion Lungu a mai spus că vor fi păstrate două curse speciale care vor duce copiii pe ruta Aleea Dumbrăvii – Şcoala Generală nr. 10, iar linia 3, de la Gostat Iţcani, va circula până în staţia centru, iar şapte microbuze care vor circula între staţia Orizont şi centru, microbuze care nu vor intra pe la Iulius Mall.

Primarul a mai declarat că este foarte solicitată linia 1, care nu merge pe la Iulius Mall, şi a anunţat că se vor mai pune mijloace de transport pe această linie.

Ion Lungu a mai declarat că „este total ineficientă” cursa de la Aeroport motiv pentru care autobuzul va fi înlocuit cu un microbuz.

„S-a insistat pe această cursă, dar este total ineficientă” a subliniat primarul.

Ion Lungu a mai spus că îşi doreşte un transport public civilizat şi că este optimist că aşa va fi într-un final.

„Săptămâna trecută a fost aprobat şi semnat contractul de planificare inteligentă a călătoriilor cu transportul public în municipiul Suceava, în valoare de 5,2 milioane de lei, prin care vor fi montate şi alte informări în staţii şi e-ticketing. Sunt convins şi optimist că o vom scoate la capăt până la urmă pentru că nu este foarte simplu atunci când vii cu ceva nou. Peste o lună de zile vom trage din nou concluzii şi ne vom regla din mers până vom găsi un optim între venituri care au crescut cu 25 la sută şi gradul de satisfacţie al cetăţenilor” a spus Lungu.

Întrebat în conferinţa de presă dacă reforma în transportul local a fost oprită, Ion Lungu a spus că „nu poate fi şi primar şi director la TPL”.

„Am dat crezare acestor oameni, le dau crezare în continuare. Această reformă a adus mai multe venituri la societatea de transport public local, dar, din păcate, am văzut un grad de nemulţumire a cetăţenilor şi mai ales în zona Orizont, inclusiv ca urmare a fracţionării traseelor. Facem servicii în interesul cetăţenilor. Când facem un lucru nou, trebuie să creştem calitatea ca să fie în primul rând cetăţenii mulţumiţi. Degeaba câştigăm noi două-trei sute de mii de euro mai mult dacă cetăţenii nu sunt mulţumiţi” a concluzionat Ion Lungu. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI