Pentru promovare turistică

Primăria contribuie cu 200.000 de lei la organizarea Galei Colosseum de kickboxing la Suceava

Primarul Ion Lungu a anunţat că municipalitatea va contribui cu 200.000 de lei pentru organizarea Galei Colosseum la Suceava.

„Primăria Municipiului Suceava face tot ce este posibil să fie partener să creăm cât mai multe evenimente în oraşul nostru. În strategia de turism, pe lângă obiectivele pe care vrem să le realizăm, foarte important este să avem şi evenimente. Avem o solicitare din partea celor de la Gala Colosseum pentru kickboxing. Evenimentul a fost anunţat cu Muzeul Bucovinei, foarte bine, dar este un eveniment de referinţă şi pentru oraşul nostru. Ca atare, Primăria Municipiului Suceava va veni cu o finanţare de 200.000 de lei în acest proiect” a spus primarul.

El a arătat că organizatorii i-au spus că prin această gală Colosseum sunt foarte multe posibilităţi şi modalităţi de promovare a oraşului, de la transmisia de pe Digi Sport, cât şi în peste 80 de ţări de pe patru continente.

Gala Colosseum ar urma să se desfăşoare în data de 30 iunie în şanţul Cetăţii de Scaun a Sucevei, iar intrarea luptătorilor de kickboxing în ring se va face pe muzica Filarmonicii din Botoşani.

Finanţarea Galei Colosseum de kickboxing pentru promovarea turistică a Sucevei pare să fie similară cu situaţia Galei Bute, unde s-au alocat fonduri pentru promovarea turistică a României. Ministrul de atunci care a asigurat finanţarea, Elena Udrea, şi organizatorul, Rudel Obreja, au fost condamnaţi definitiv la 6 ani şi, respectiv, 5 ani de închisoare.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că pe 24 iunie 2011 a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi firma deţinută de Rudel Obreja care avea drept scop prestarea unor servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

„Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului” au apreciat procurorii anticorupţie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI