Preşedintele ATOP Suceava:

Foarte multe treceri pentru pietoni sunt în zone fără vizibilitate

> Cea mai mare rată a accidentelor mortale este în rândul pietonilor şi bicicliştilor

Preşedintele ATOP Suceava, consilierul judeţean Tudor Plăcintă, a declarat, miercuri, în plenul Consiliului Judeţean, că în anul 2022 numărul de accidente mortale nu a mai plasat judeţul pe primul loc în ţară.

El a spus că în cursul anului 2022 s-au discutat problemele legate de accidentele rutiere aproape în toate şedinţele, precizând că cea mai mare rată a accidentelor mortale se înregistrează în rândul pietonilor şi biciliştilor.

„În rândul tinerilor este o modă de a folosi căştile în timp ce se deplasează sau traversează strada sau merg prin locuri nepermise, ceea ce este o chestiune foarte dăunătoare, iar împreună cu colegii din ATOP am discutat fel de fel de proiecte pe care să le iniţiem în acest an cu privire la conştientizarea în rândul tinerilor şi elevilor a acestor pericole” a spus Tudor Plăcintă.

El a arătat că s-a discutat şi situaţia semnalizărilor, a trecerilor de pietoni.

„Am cerut o inventariere de la toate primăriile a locurilor de traversare în apropierea şcolilor. Am primit astfel de informări; nu de la toate. Foarte multe dintre aceste treceri de pietoni sunt amplasate şi necorespunzător, şi în zone cu vizibilitate redusă şi pot face mai mult rău decât bine” a spus Plăcintă.

El a menţionat că ATOP Suceava va continua demersurile în acest sens şi că se caută soluţii pentru creşterea siguranţei în trafic. (

Un comentariu

  1. În Suceava este cineva obsedat de a pune treceri de pietoni în curbe.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI