Străzile de pământ din municipiul Suceava sunt dificil de modernizat

> Potrivit primarului Ion Lungu, acestea sunt foarte înguste: „În 2,5 metri trebuie să pui canalizare, apă, iluminat public şi un trotuar pentru copii”

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că străzile de pământ din municipiu sunt greu de modernizat pentru că sunt foarte înguste, din cauză că riveranii au intrat cu gardurile în zona drumului şi că soluţia ar fi ca ei să-şi mute gardurile cu un metru în curte.

„Lucrăm la cele 30 de străzi de pământ pe care vrem să le reabilităm printr-un credit bancar. Ca să putem face acest lucru trebuie documentaţie” a spus Ion Lungu, în recenta conferinţă de presă.

El a arătat că un alt obstacol este legat de ecartul străzii.

„Mai avem un impediment. Din păcate. Sunt foarte multe străzi care sunt foarte înguste. Au 2,5 metri. Atunci nu-ţi dă aviz ISU. Avem o problemă reală la ecartul străzii” a spus primarul.

El a prezentat şi o situaţie concretă, respectiv strada Traian Popovici din cartierul Lanişte, „unde a fost de zece ori, iar oamenii au făcut grupuri de iniţiativă”.

„Oamenii au ieşit cu gardurile în drum. În 2,5 metri trebuie să pui canalizare, apă, iluminat public şi un trotuar pentru copii. E imposibil aproape. Singura soluţie ar fi ca oamenii să-şi retragă gardul un metru în curte. Eu sunt de la ţară şi ştiu că, atunci când tata repara gardul, trăgea gardul în curte un metru. Acum toţi merg cu un metru în stradă cu gardul” a menţionat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: