Pentru salvarea şi punerea în valoare a Casei de Cultură

Instalaţiile de climatizare şi husele din sălile de spectacole ar putea fi înlocuite cu 300.000 de lei din bugetul Sucevei

> „Ar păcat să irosim acest obiectiv de patrimoniu deosebit” susţine primarul Ion Lungu > Cu prilejul unor evenimente, primăriei i se va pune gratuit la dispoziţie sala mică

 Primăria Suceava are în pregătire un proiect de contract de asociere în participaţiune cu Casa de Cultură din municipiu, prin care din bugetul local ar putea fi alocate sume necesare unor lucrări absolut necesare obiectivului cultural din centrul reşedinţei de judeţ.

„Începem timid, dar începem… să facem un contract de asociere, de participaţiune, o să vedem cum o să-l denumim, pentru că încă lucrăm la acesta. Purtăm discuţii cu specialiştii din primărie, pe partea de patrimoniu, cu secretarul municipiului, pentru a găsi cele mai bune soluţii juridice, astfel încât să putem ajuta, de câte ori este nevoie, să salvăm şi să punem în valoare Casa de Cultură” a anunţat, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

Pentru început, în vederea înlocuirii huselor din sălile de spectacole, cât şi pentru noi dotări la instalaţiile de climatizare, autorităţile administraţiei publice locale vor aloca 300.000 de lei, sumă conformă proiectului şi devizului întocmite de conducerea instituţiei culturale.

În schimb, cu prilejul unor evenimente, sau de câte ori va fi nevoie, Primăriei Suceava i se vor pune la dispoziţie gratuit anumite spaţii, în mod special oferindu-i-se acces la sala mică a Casei de Cultură.

„Este o situaţie delicată. De 18 ani, de când sunt primar, despre casele de cultură, care sunt ale sindicatelor şi… ale nimănui, pe româneşte, s-a discutat cu toţi prim-miniştrii, cu toţi preşedinţii. Casa de Cultură de la Suceava aparţine de patru confederaţii sindicale care, la rândul lor, sunt contestate de altele patru federaţii, susţinând că al lor ar fi respectivul patrimoniu. Pare o frază dură, nu vreau să fie interpretat cumva anume, dar cred că aceste case ar trebui naţionalizate şi trecute în patrimoniul administraţiilor locale. Dar, până una alta, ar fi păcat să irosim acest obiectiv de patrimoniu deosebit” a explicat Ion Lungu. Reamintim că lucrările la clădirea Casei de Cultură din Suceava au început în 1965, inaugurarea acesteia având loc în 1969, cu prilejul celui de-al X-lea Congres al PCR. Imobilul este asemănător cu cel din Baia Mare. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: