Creştere-record a populaţiei în 2022, determinată de imigraţie

 Populaţia Germaniei a crescut în 2022 la nivelul fără precedent de 84,3 milioane de oameni, sub efectul imigraţiei-record, relevă ultimele cifre ale Oficiului naţional de statistică, citate joi de Reuters. Potrivit estimărilor iniţiale publicate de Destatis, comparativ cu sfârşitul anului 2021, populaţia Germaniei a crescut cu 1,1 milioane de persoane, cauza acestei creşteri puternice a fiind un nivel record al imigraţiei nete.

Conform acestor estimări, în Germania au venit în acest interval cu 1,42 milioane până la 1,45 milioane mai mulţi oameni decât au plecat peste graniţe. Cu alte cuvinte, imigraţia netă în 2022 a fost de peste patru ori mai mare decât în anul precedent, 2021 (329.163), şi mai mare decât oricând de la începutul înregistrărilor, în 1950.

Pe lângă numărul mare de refugiaţilor de război din Ucraina, sosirea de imigranţi de alte naţionalităţi s-a intensificat de asemenea, a constatat biroul german de statistică. Acesta mai notează că, în cele trei decenii de la unificarea Germaniei, populaţia ţării a crescut semnificativ, dar că, fără imigraţia netă, din 1972 încoace tendinţa ar fi fost dimpotrivă de scădere, în condiţiile în care în fiecare an de atunci au murit mai mulţi oameni decât s-au născut.

Rezultatele finale ale recensământului de anul trecut urmează să fie publicate în vara acestui an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: