Alpinistul Adrian Ahriţculesei a cucerit Mount Sidley din Antarctica şi a finalizat „Circuitul celor 7 vulcani”

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vârful Mount Sidley (4.285 m), din Antarctica, şi să finalizeze astfel „Circuitul celor 7 vulcani”, devenind primul bărbat din România care îşi înscrie în palmares o asemenea performanţă, a anunţat ieri managerul sportivului, Adrian Ştefan Jurcă.

Reuşita sportivului de 38 de ani, din Petroşani, survine după câteva zile în care membrii expediţiei internaţionale din care face parte au fost blocaţi în baza Union Glacier din Antarctica, din cauza viscolului şi a vântului care a suflat cu peste 100 de km/h.

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a plecat, pe 4 ianuarie, spre Antarctica, unde şi-a propus să cucerească Muntele Sidley (4.285 m) şi să încheie astfel „Circuitul celor 7 vulcani”.

Tânărul din Petroşani, a ajuns pe 6 ianuarie în oraşul Punta Arenas, din Chile, unde s-a întâlnit cu organizatorii expediţiei din Antarctica Alpinistul a dus cu el două bagaje a câte 20 de kilograme, în care a aşezat echipamentul necesar pentru a putea rezista la temperaturile de la Polul Sud. Echipamentul, de la geacă până la sacul de dormit, a fost produs pe comandă specială în România.

Expediţia a fost prevăzută să aibă loc în perioada 6-21 ianuarie, iar costurile ei se ridică la aproximativ 70.000 de dolari.

Adrian Ahriţculesei se va întoarce în ţară pe 24 ianuarie.

Absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara, acesta lucrează ca optometrist la o firmă din Petroşani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: