Vladimir Putin declară că victoria Rusiei în Ucraina „este inevitabilă” şi că nu are „niciun dubiu” în această privinţă

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ieri că „nu are niciun dubiu” cu privire la victoria Rusiei în Ucraina, pe care o consideră „inevitabilă”, la aproape un an de la lansarea ofensivei în Ucraina şi în pofida mai multor eşecuri majore pe câmpul de luptă, relatează agenţiile de presă EFE şi AFP. Victoria „este garantată, nu am niciun dubiu”, a afirmat preşedintele rus în cursul unei deplasări la uzina de armament Obuhov din Sankt Petersburg a producătorului Almaz-Antei, stând în faţa unui camion militar pe care era inscripţionată litera „Z”, simbolul forţelor ruse în campania de război a Rusiei în Ucraina. Potrivit lui Putin, ceea ce ar putea ajuta Rusia „este unitatea poporului rus, curajul şi eroismul soldaţilor noştri (…) şi, desigur, munca sectorului nostru militar-industrial”.

Într-o întâlnire anterioară cu veterani, Vladimir Putin a declarat că acţiunea Moscovei în Ucraina a avut ca scop încheierea unui „război” care făcea ravagii de mai mulţi ani în estul Ucrainei, adăugând că Rusia se confruntă cu un „regim neonazist” la Kiev, potrivit agenţiilor internaţionale de presă. „Operaţiunile de luptă pe scara largă care implică arme grele, artileria, tancuri şi avioane nu s-au oprit în Donbas din 2014”, a declarat Putin. „Tot ceea ce facem astăzi ca parte a operaţiunii militare speciale este o încercare de a opri acest război. Acesta este sensul operaţiunii noastre – de a proteja oamenii care trăiesc în aceste teritorii”, a afirmat liderul rus.

El a numit estul Ucrainei ca fiind „teritorii istorice” ale Rusiei, adăugând că Moscova a recunoscut această pierdere după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, dar a trebuit să acţioneze pentru a proteja vorbitorii de limba rusă. „Nu putem să nu-i protejăm”, a insistat el. „Victoria va fi a noastră!”, a spus Putin, reiterând un slogan al armatei roşii din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: