Proprietarii construcţiilor ilegale din zone turistice vor fi somaţi de către autorităţile locale să le desfiinţeze în 48 de ore

Proprietarii construcţiilor ilegale din zonele turistice vor fi somaţi de către autoritatea locală să le desfiinţeze în termen de 48 de ore, a anunţat, miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

El a precizat că, până în prezent, această atribuţie revenea Ministerului Dezvoltării, care nu avea însă informaţii despre construcţiile ilegale realizate în teritoriu. În prezent, legea prevede un termen de 24 de ore pentru demolarea construcţiilor respective. Sunt vizate clădirile realizate fără autorizaţie de construire sau cele care nu o respectă.

„Până în momentul de faţă, autoritatea locală pe zonele cu potenţial turistic nu avea atribuţii – vorbesc de zone cu potenţial turistic, nu vorbesc de întreaga ţară şi de toate localităţile. Această atribuţie aparţinea unei direcţii din Ministerul Dezvoltării, în condiţiile în care Ministerul Dezvoltării, de 11 ani, nu are atribuţii legale pe partea de turism şi atunci a fost necesar ca această atribuţie să revină unei autorităţi care poate într-adevăr să facă ceva”, a explicat ministrul.

Cseke Attila a menţionat că, în cazul în care construcţia nu va fi desfiinţată, proprietarul va trebui să suporte costul demolării realizate de autoritatea locală. „Autoritatea locală are dreptul, pe baza acestui act normativ, ca în 30 de zile de la refuzul celui care a ridicat acea clădire fără autorizaţie sau cu nerespectarea autorizaţiei de construire să treacă la proceduri de demolare, ceea ce înseamnă că toate cheltuielile pe care le avansează, respectiv le suportă autoritatea locală pentru demolarea unei asemenea clădiri construite ilegal vor fi ulterior recuperate de la cel vinovat”, a completat el.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: