Introducerea sistemului de sensuri unice în municipiul Suceava se amână pe termen nedeterminat

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că introducerea sensurilor unice în municipiul Suceava se amână până când vor fi îndeplinite cumulativ mai multe condiţii. Dar, potrivit lui, ideea rămâne valabilă.

Întrebat dacă după ce în luna februarie parcul de autobuze electrice va fi complet se va introduce sistemul de sensuri unice în municipiu, Ion Lungu a răspuns: „Nu pot să promit că se introduc sensurile unice. Vom vedea. Vom analiza”.

„Cu sensurile unice avem o aprobare de principiu de la poliţie. Ca să introducem sensurile unice trebuie să facem nişte modificări la bulevardul principal. Ca să facem nişte modificări la bulevardul principal, trebuie să accesăm nişte fonduri din Programul Operaţional Regional. Sunt legate una de alta, dar ideea rămâne valabilă” a spus Ion Lungu.

Municipalitatea suceveană a comandat un studiu de trafic care a fost aprobat în anul 2018 de Consiliul Local şi care prevedea înfiinţarea unui sistem sensuri unice cu o bandă specială pentru transportul public local.

Acest studiu nu a mai fost pus în aplicare.

Ulterior, în ianuarie 2021 a fost aprobată finanţarea unui alt studiu de trafic care să stabilească modul în care se poate fluidiza circulaţia în municipiu, cu crearea de sensuri unice şi bandă specială pentru transportul public local.

În iunie 2021, contractul de 750.000 de lei a fost semnat, iar în septembrie 2022 primarul Ion Lungu anunţa că a fost primit avizul Poliţiei Rutiere pentru noul studiu, dar că acest aviz conţine şi foarte multe recomandări cum ar fi că pistele pentru bicilişti trebuie să aibă o lăţime de minim un metru pe sens, iar trotuarele, minim 1,2 metri.

„Pistele de biciclete existente vor fi reproiectate şi reamenajate, ceea ce presupune că trebuie să mutăm stâlpii de iluminat public. E destul de delicat. De asemenea, va trebui să fie amenajate alveole, acolo unde nu există, în staţiile de transport public. De asemenea, la trecerile pentru pietoni, vor fi amenajate refugii în zona de separare a benzilor” a spus Ion Lungu.

Primarul a menţionat că avizul a fost dat „favorabil” pe documentaţie, dar că pentru implementare va trebui să fie făcute modificările solicitate. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI