Când unele partide ne iau de proşti

Despre politica românească se vorbeşte în termeni mizerabili şi pe bună dreptate, numai că percepţia proastă are ca sursă un număr limitat de politicieni producători de boacăne şi câteva partide care, în loc să scape de gogomani, de mangafale, îi scarpină între coarne. Se întâmplă mai ales formaţiunilor noi care au câştigat nemeritat zeci de saci de voturi, însă n-au găsit şi personalităţi integre, reprezentative pentru parlament, consilii locale: primul a fost Partidul România Mare al lui Corneliu-Vadim Tudor, al doilea PP-DD-ul lui Dan Diaconescu, iar ultimul, AUR, o creaţie partinică populistă care a speculat la modul ordinar sentimentul religios, necesitatea instaurării unui climat de dreptate socială şi de protejare a familiei tradiţionale, dorinţa românilor de unire cu moldovenii de peste Prut precum şi ideea putinistă de suveranitate naţională, de toate până acum alegându-se praful. Dacă alegătorii ar fi anticipat o asemenea tărăşenie, partidul ar fi rămas la stadiul de dosar inutil arhivat la Autoritatea Electorală Naţională. Dar manipularea electorală a naivilor a funcţionat cu toate motoarele turate.

A se observa că respectivele formaţiuni politice au ieşit la înaintare cu ce au avut: foşti securişti şi activişti de partid compromişi, dar plini de patos revoluţionar (pe vechi) şi cu bani pentru a-şi face campanie electorală pentru naivi şi fraieri (PRM), inşi (semi)analfabeţi şmecheri de cartier buni de gură, sforari şi scandalagii (PP-DD), iar AUR, cu o combinaţie între cele două componente. Ca o trăsătură comună: dorinţa abraşă de a stoarce imagine publică şi avere din funcţii şi din „relaţii“, motiv pentru care vor sta lipiţi de scaune. De doctrină politică, ideologii şi programe, proiecte, nici vorbă.

Ca drept urmare, politica românească a perioadei actuale a avut parte de paradoxuri unice şi comice: foşti torţionari şi turnători ai Securităţii se strofocau luptând pentru democraţie, bunăstare şi libertate (a lor, nu a noastră!), mardeiaşi, corupţi, delapidatori, jefuitori ai banului public propovăduiau anticorupţia, egalitatea şi dreptatea socială, inşi taraţi, divorţaţi de nu-ş câte ori, care şi-au abandonat domiciliile, copiii şi şi-au altoit „bărbăteşte“ nevestele şi odraslele îşi macină sănătatea luptând ca la Mărăşeşti pentru familia tradiţională… Şi, iaca aşa, bietul Conu Iancu (Caragiale) a fost bătut la toate capitolele!

Până aici n-am dat nume în semn de respect pentru tinerii intraţi în politică sub semnul competenţei, al cinstei şi al propăşirii patriei. Nu ştiu câţi sunt, dar sunt. Să mă ierte, dar un nume tot trebuie să dau: deputatul AUR, Dumitru-Viorel Focşa, cel ce m-a făcut să râd albastru: după ce şi-a învineţit bine soţia de faţă cu propriul copil, că biata femeie pentru a scăpa a trebuit să sune la 112 şi să se refugieze la vecini, ne spune cu mâna pe inimă că doamna lui a lunecat pe covor şi a dat cu nasul în uşă. De aceea a bucşit-o sângele pe nas! Să vezi, însă, tevatură pe reţelele sociale: un internaut hâtru zicea că ar fi căzut din greşeală în pumnul iubitului soţ, altul că omul ar fi venit beat de la amantă şi n-a găsit mâncarea caldă… De aceea i-a sărit ţandăra. Da, dar un coleg de partid i-a luat apărarea!

Însă partea tragică a viitorului societăţii noastre abia de aici începe: deputatul Dumitru-Viorel Focşa, cel ce şi-a snopit în bătaie soţia în faţa propriului copil, a fost dat afară din partid şi ar fi trebuit să renunţe în următorul minut la locul în parlament şi să dispară din câmpul vizual public până la moarte. Nici vorbă însă, din contra, cere nici mai mult, nici mai puţin: „E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere şi generarea de soluţii relevante pentru stoparea violenţei din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violenţă, de aceea lăsaţi-mă să mă dedic acestei cauze din poziţia de parlamentar”.

Să nu mori de tupeu? Când tocmai împricinatul „şi-a afectat familia de violenţă“, luând-o la pumni? Mai era unul, Liviu Dragnea, care îşi abandonase familia, fiind la a nu ştiu câta amantă, dar a organizat un miting uriaş pentru protejarea familiei tradiţionale şi iată că are urmaşi şi mai şi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: