Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani

Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat ieri agenţia de presă ANSA.

A fost una dintre cele mai importante actriţe europene din anii 1950 şi începutul anilor 1960, jucând în filme precum „Cocoşatul de la Notre Dame”, alături de Anthony Quinn. Fiind una dintre cele mai mediatizate actriţe din Epoca de Aur a cinematografiei hollywoodiene, s-a bucurat de-a lungul anilor de o carieră de succes pe ecran.

Născută Luigia Lollobrigida în Subiaco, Gina a participat la mai multe concursuri de frumuseţe înainte de a apărea în filme italiene în roluri minore.

Marea ei şansă a venit în 1947, când s-a înscris la concursul Miss Italia şi s-a clasat pe locul al treilea – ceea ce i-a adus faima şi expunerea la nivel naţional.

Gina a jucat şi alături de Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Rock Hudson şi Errol Flynn.

Lollobrigida a devenit fotograf şi sculptor după ce s-a îndepărtat de lumea filmului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: