Potrivit şefului administraţiei judeţene

Procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Paşcani – Suceava al autostrăzii A 7 va putea fi lansată în luna mai

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că documentaţiile pentru tronsonul Paşcani – Suceava al autostrăzii A 7 au fost depuse pentru obţinerea avizelor de mediu şi de gospodărire a apelor şi că estimează că în luna mai acestea vor fi emise de autorităţi urmând să fie organizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, Consiliul Judeţean Suceava este implicat în mod direct în sprijinirea proiectului autostrăzii A7, tronsonul Paşcani – Suceava – Siret, şi a reamintit că Guvernul Ciucă a dat undă verde tronsoanelor pentru autostrada A7 de la Ploieşti până la Paşcani pentru că pe aceste tronsoane existau studii de fezabilitate, situaţie care a permis introducerea la finanţare prin PNRR.

„Cât priveşte tronsoanele Paşcani – Suceava – Siret, au fost întârziate cel puţin 2 ani faţă de restul autostrăzii şi doar în urma demersurilor făcute în anul 2020 de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, tronsoanele amintite au fost incluse în Planul Strategic pentru Transport, s-au alocat bani de proiectare şi au început studiile de fezabilitate. Important este că pe tronsonul Paşcani – Suceava – Siret există finanţare europeană şi suntem tot mai optimişti că A7 va ajunge până la Suceava şi va continua până la Siret” a arătat preşedintele administraţiei judeţene.

El a anunţat că, vineri, 13 ianuarie a.c., firma care lucrează la studiul de fezabilitate, a depus la Apele Române documentaţia prin care solicită avizul de gospodărire a apelor ca parte integranta la avizul de mediu pentru tronsonul Paşcani – Suceava, cu termen de 30 de zile.

Astfel, firma EGIS, care a întocmit documentaţia, a depus elementele tehnice pentru poduri şi podeţe de pe acest traseu, iar Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret va trebui să emită avizul în 30 de zile.

Flutur a precizat că firma de consultanţă EGIS a depus în luna noiembrie a anului trecut o solicitare pentru acordul de mediu, document ce a fost transmis la agenţiile judeţene de mediu din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, cerându-se şi punctul de vedere al primăriilor de pe traseu, respectiv 8 primării din judeţul Suceava (Suceava, Salcea, Vereşti, Udeşti, Fântânele, Liteni, Dumbrăveni şi Dolhasca), un UAT din judeţul Botoşani şi patru din judeţul Iaşi.

„Urmează consultarea publică, apoi emiterea deciziei de încadrare în proiect, termen de 30 – 90 de zile, elaborarea studiului de impact asupra mediului şi, după obţinerea acestor documente, proiectarea şi execuţia lucrării. Aşa cum stau lucrurile, estimăm că în luna mai vom avea acordul de mediu şi avizul de la Apele Române pentru tronsonul Paşcani – Suceava” a arătat Flutur.

El a menţionat că, în momentul de faţă, pe tronsonul Suceava – Siret, lucrurile nu sunt aşa de avansate şi că se lucrează la forarea profilelor de sol şi se speră ca în primul semestru al acestui an să se termine aceste lucrări pentru ca, până la sfârşitul anului, să se obţină şi pe acest tronson avizele de la Mediu şi de la Apele Române în vederea lansării licitaţiei pentru proiectare şi execuţie.

„Noi, Consiliul Judeţean Suceava, considerăm că autostrăzile sunt şansa de dezvoltare a judeţului Suceava şi a zonei. De aceea, ne-am implicat în mod direct în întocmirea documentaţiei pentru A7, în construirea tronsonului centurii oraşului Gura Humorului în regim de autostradă, în construirea tronsonului de autostrada Suceava – Botoşani şi, mai nou, am solicitat să organizăm licitaţii pentru studiile de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, pe tronsonul Suceava – Vatra Dornei, asta după ce firma care a câştigat licitaţia cu CNAIR pentru acest proiect a abandonat lucrările” a mai declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI