Război drept – război nedrept

În primele lecţii de istorie din şcoala primară, elevii învaţă ce este un război drept şi ce este un război nedrept: la 11 ani, ei ştiu că războiul drept este al poporului, al ţării care îşi apără libertatea, independenţa şi suveranitatea atacate de un agresor, iar războiul nedrept este acela de cucerire, de jaf şi subjugare a altui popor, de distrugere a economiei şi a bunurilor bieţilor poporeni ucişi de-a valma copii şi bătrâni în propriile case.

De la declanşarea invaziei armatelor lui Vladimir Putin asupra Ucrainei, ţară liberă, independentă, membră a ONU, cu constituţie, parlament şi guvern alese liber de popor, a apărut o mulţime de comentatori, jurnalişti, lideri de opinie ticăloşi care au uitat lecţiile de istorie din clasele primare şi se poziţionează în tabăra agresorului Putin, deşi semnele războiului nedrept sunt mai mult decât evidente pentru întreaga lume: trupele ruseşti cu mii de tancuri şi vehicule blindate, cu sute de avioane de bombardament şi elicoptere de atac au năvălit în Ucraina, nu cele ucrainene, în Rusia, zeci de universităţi, mii de şcoli şi de spitale, de muzee au fost distruse de rachete în Ucraina, nu în Rusia, peste 43.000 de copii şi sute de mii de ucraineni în vârstă, de mame au fost torturaţi şi căsăpiţi în Ucraina de sodaţii ruşi, deveniţi peste noapte nu doar criminali, ci şi jefuitori de bunuri, cum au făcut şi fac pretutindeni de atâtea veacuri.

Dacă gestul odios de a aplauda şi a preamări războiul împotriva unei naţiuni independente şi suverane, ba chiar şi de aceeaşi credinţă, vine din prostie, e de înţeles: atât îi duce capul. În plus, în mărinimia noastră înţelegătoare, le îngăduim să ne otrăvească sufletele mai departe. Dar dacă sunt plătiţi să ne mârşăvească, să ne prostească în faţă, atunci patria şi cetăţenii conştienţi de pericol trebuie să reacţioneze.

Aşa cum fac Germania, Finlanda, Belgia…: şi spioni, şi jurnalişti, activişti de partid, politicieni, influenceri infiltraţi şi stipendiaţi pe ascuns de Vladimir Putin au fost prezentaţi publicului cu nume şi prenume împreună cu sistemul lor de relaţii trădător-ticăloase şi avantajoase, ca lumea să-i poată arăta cu degetul. Au fost astfel deconspiraţi şi supuşi oprobriului public, ca oricine să poată pricepe cine e trădător şi cine nu.

Or la câteva televiziuni precum România TV a fugarului Sebastian Ghiţă protejat de serviciile secrete ruseşti în Serbia şi jurnale româneşti precum Cotidianul, politicieni de la oficina AUR a lui Putin alături de manipulatori ordinari şi rusofili continuă zi şi noapte să-şi verse veninul minciunilor, repetând ca nişte flaşnete ideile liderului lor de la Kremlin: că ucrainenii sunt tot ruşi, nu contează că aveau un stat cu câteva secole înaintea acestora, vezi „Cântecul oastei lui Igor“, că o prinţesă Anne ucraineancă, fiica cneazului Iaroslav, a devenit soţia regelui francez Henric I pe la 1050, că oraşul capitală Kiev şi catedrala ortodoxă sunt întemeiate dinainte de sfârşitul primului mileniu, cu aproape trei secole înainte de apariţia primilor ţari ruşi, recte după invazia mongolă din 1237, că au în frunte un actoraş evreu Zelenski pus de străini, că americanii şi UE le dau bani şi armament ucrainenilor nu ca să se apere, ci ca să-i atace pe ruşi care au venit în Ucraina s-o ajute să scape poporul de nazişti…

Se ştie că propaganda de război a agresorului este întotdeauna mai puternică decât a celui agresat, că este un fel de coloană a V-a menită să pregătească poporul învins pentru a accepta, a suporta cu stoicism condiţiile ocupantului. În ţările membre ale UE, propaganda rusească vrea cu orice preţ să stopeze ajutorul militar dat Ucrainei, să divizeze populaţia prezentând invazia ca pe o binefacere, ca pe o salvare, iar armata invadatoare ca eliberatoare. Până şi copiii pricep minciunile, darmite oamenii cu capul pe umeri.

Motiv pentru care varianta că manipulatorii noştri putinişti prezenţi zilnic pe ecrane şi în presă fac parte din serviciile ruseşti de propagandă este adevărată. Însă este de neînţeles lipsa de reacţie a SRI, a CNA şi a altor organisme guvernamentale plătite din ban public să ne apere de agresiunea deocamdată doar verbală a inamicilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: