Păzea! Dragnea şi Şoşoacă salvează România!

De obicei, în fruntea ţării ajung oameni serioşi, oneşti, cu capul pe umeri, care să se poată dedica, să poată sluji conştient poporenilor şi treburilor ţării. Din nenorocire, între conducători, prin care eu înţeleg lideri de partide, guvernanţi şi parlamentari, s-au strecurat prea adesea tot soiul de neaveniţi, de sforari, de mincinoşi, ticăloşi şi destui infractori. Au ajuns în prim-plan cu ajutorul votului cetăţenesc şi prin propaganda mincinoasă a multor televiziuni plătite cu bani grei nu se ştie de unde (evident din corupţie!), fiindcă în România fiecare ins are dreptul de a candida, dacă nu a suferit condamnări penale, iar de multe ori alegătorii se lasă înşelaţi de aparenţe şi promisiuni.

Iată o mostră de limbaj politic ipocrit, complet aerian: „Eu, anul viitor, voi prezenta planul de salvare a României. O să încep să-l prezint public, domeniu cu domeniu. (…) Noul partid e făcut deja, există”. Afirmaţia îi aparţine fostului lider Liviu Dragnea, stăpân al PSD-ului între 2013 şi 2019 şi mare voievod peste România, pe care era cât pe ce s-o dărâme, s-o şteargă de pe harta lumii civilizate. Şi-a încheiat cariera politică printr-o condamnare de 3 ani şi jumătate cu executare din mai 2019, iar între timp o lege adoptată de Parlamentul României îi interzice să mai candideze. Şi totuşi vrea din nou în fruntea României, aşa cum vor şi alţi lideri români condamnaţi precum Adrian Severin, Miron Mitrea, Elena Udrea, Piedone…, lideri lipsiţi complet de simţul realităţii şi al ridicolului.

Aşadar Liviu Dragnea vine să salveze România, dar nu ne spune în ce pericol ni se află patria, nici cine îi ameninţă cu atâta osârdie existenţa, că trebuie salvată „printr-un plan domeniu cu domeniu“. Observăm că România se simte bine în Uniunea Europeană, că securitatea îi este garantată de cea mai puternică alianţă militară care a existat vreodată, NATO, că principalele puteri mondiale SUA, Anglia, Franţa, Germania, Canada, Italia, Spania… sunt prezente cu trupe, tancuri şi avioane de luptă moderne pe teritoriul naţional gata să intervină în caz de atac al Rusiei.

Dar, dacă asta nu, poate se referă la pericole interne: o alianţă politică destabilizatoare alcătuită din partide extremiste, naziste, vorba lui Putin, care vor să pună mâna pe putere şi să instaureze un nou regim politic totalitar şi un nou dictator, că mulţi încă nu s-au săturat de Ceauşescu… Nici vorbă: există 3 formaţiuni care se agită de mama focului ca să-şi facă loc pe prima scenă politică, cu lideri ameţiţi de putere şi care se dau forţoşi, însă împreună nu depăşesc 18-20 de procente. Nici vorbă de a ajunge în viitorul apropiat la guvernare în condiţiile unei majorităţi actuale de peste 70%.

În schimb, avem o mulţime de rataţi politici, de mofluzi care caută cu disperare să-şi ia revanşa şi să fie mai mult decât ce-au fost. Iar focul acesta interior îi împinge să facă declaraţii apocaliptice în direct la televizor, încercând să-i trezească pe foştii ciraci şi admiratori, pe tovarăşii de drum bine stimulaţi pe vremea măririi lor ca să le aducă avantaj la urne. În demersul său, Dragnea şi-o vrea alături pe Diana Ivanovici-Şoşoacă, o trompetă rusofilă de joasă speţă, alungată de ai săi din AUR unde se erijase în poziţia de lider autoritar care pune la punct autorităţile, Guvernul, Poliţia, care e în stare singură să scoată cică milioane de oameni în stradă şi să dărâme totul în cale-i. Că asta îi este singura doctrină politică.

Apare însă o mizerie mediatică de neconceput într-o ţară civilizată: demersul lui Liviu Dragnea este susţinut şi stimulat de postul Realitatea TV şi de o moderatoare care face pe ingenua seară de seară, Anca Alexandrescu, personaj de un ridicol şi un penibil absolute: le ştie pe toate, îi trage pe toţi la răspundere, se dă mare inchizitoare şi îşi perorează ţăţismul, bârfele şi acuzaţiile ore întregi, inspirată de conspiraţionişti prezenţi cu ghiotura pe reţelele de socializare şi nu înţeleg cum o televiziune naţională se poate compromite în asemenea hal cu mulţimi de amenzi ale CNA.

Nu ştiu cine e fraierul care bagă banii în această aventură disperată, fiindcă în politică, odată plecat, eşti bun plecat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: