Salvare miraculoasă în Kenya

Un băieţel de 4 ani a supravieţuit după 6 zile printre lei

Un băieţel de 4 ani a supravieţuit după 6 zile de stat printre animale sălbatice, în Parcul Naţional Tsavo East din Kenya.

Sesizarea dispariţiei copilului, Ayub, din satul Asa, a venit pe 29 noiembrie. Băieţelul de 4 ani se rătăcise în Parcul Naţional Tsavo East, cea mai mare rezervaţie de animale sălbatice din Kenya, în timp ce era la păscut vitele împreună cu fraţii săi.

Băieţelul a fost găsit în viaţă la 15 kilometri de casă de către un pilot de la Sheldrick Wildlife Trust, o asociaţie care se ocupă de protejarea animalelor din parc, relatează Today.

Căutările au început imediat după sesizare, dar din cauza ploii şi a dificultăţii de a-i găsi urmele, au durat 5 zile şi 5 nopţi. Când speranţele de a-l găsi se stinseseră, după cum a relatat pilotul Roan Carr-Hartley, echipa a observat urmele de paşi ale copilului la 15 kilometri de locul în care dispăruse.

„Dis-de-dimineaţă, am văzut o siluetă mică sub mine, înconjurată de o masă de arbuşti şi copaci”, a povestit Hartley: „Nu-mi venea să-mi cred ochilor, era el: un copilaş înconjurat de o sălbăticie nesfârşită”.

Copilul a fost rehidratat şi i s-a pus o perfuzie. Era în stare de şoc, plin de muşcături de ţânţari şi zgârieturi cauzate de tufişuri, dar în siguranţă.

Leii şi alte feline cutreieră parcul Tsavo, iar noaptea, hiene agresive.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI