Dolhasca

O femeie a murit în locuinţa care i-a luat foc

> Femeia a fost scoasă din casa în flăcări de vecini, dar era deja în stop cardio-respirator

O femeie a murit, ieri dimineaţa, în Dolhasca, într-un incendiu care i-a afectat locuinţa.

Potrivit plt. Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca au intervenit cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD B2, cu sprijinul unui echipaj SAJ, la un incendiu izbucnit la o casă de locuit din oraşul Dolhasca.

La sosirea echipajelor ardea acoperişul casei de locuit cu posibilităţi de propagare la întreaga locuinţă.

Pompieri militari au identificat o femeie, de 86 de ani, în stare de inconştienţă, care a fost extrasă din locuinţă de către vecini. S-au aplicat manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturilor personalului medical şi paramedical, persoana aflată în stop cardio-respirator a fost declarată decedată la faţa locului.

În incendiu a ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp. S-au degradat tavanul locuinţei şi bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coşul de fum, neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite.

Atenţie la coşurile pentru evacuarea fumului!

> coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;

> în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;

> coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

Atenţie la sobele cu şi fără acumulare de căldură!

> sobele vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

> pardoseala combustibilă din faţa uşilor sobelor va fi protejată cu o tablă, asigurând corespunzător suprafaţa în cazul căderii accidentale a jarului sau a lemnelor aprinse;

> focul din sobe va fi supravegheat în permanenţă;

> nu lăsaţi copiii să alimenteze soba;

> evitaţi supraîncălzirea sobelor;

> nu se va încărca soba cu lemne pe parcursul nopţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: